Mrtvac Leš Mrtvačnica
Shutterstock
Mrtvac Leš Mrtvačnica

Shutterstock

Ilustracija: Shutterstock

U prokupačkom selu Gornje Kordince zavladala je opšta panika jer je za tri meseca preminulo pet osoba i svima ime počinje na slovo S!

- Prvo je preminuo Stanojlo, pa Slobodan. Usledoi je Stojan, a pre deset dana i Sveta. Tada su počele da kruže priče po selu da su muškqarci s početnim slovom S ukleti, ali he to više ličilo na šalu koja se prepričava ispred prodavnice. Onda je u utorak preminuo Stole... I sad su svi već ozbiljno počeli da se plaše - kaže za "Kurir" jedan meštanin tog sela.

Kako kaže, oni kojima je kobno slovo početno razmišljaju šta im je činiti.

- Nastala je pomalo nategnuta situacija. Jedan moj komšija razmišlja da promeni ime, a svi izbegavamo da ga oslovimo, prosto da ne malerišemo. Ne verujem u te stvari, ali bolje ipak da ne prizivam - kaže taj meštanin.

U Gornjem Kordincu živi oko 120 meštana, a u proseku imaju šezdesetak godina. Izbegavaju razgovor o ovoj temi. Ako nešto i izuste, kriju ime, kao da je baš njihovo na S... A možda i jeste. Jedino deda Čeda (84) veli da svakom sudnji dan dođe.

- Ma nije to zbog slova, već bolest pritiska. Selo nam se ispraznilo i deca neće da ostanu ovde, a nama koji smo ostarili logično je da se dešava smrt. Nekad su imena na S bila moda, pa se svako drugo muško dete zvalo Slobodan, Stanojlo, Stole - nabraja deda Čeda.

Njegova snaja Ružica potvrđuje da su petorica umrla.

- Zaista je tako, ali pravo da vam kažem, ne verujem u mračne sile... Neću to ni da pominjem. Ipak, nadam se da je ovde stavljena tačka - kaže ona.

Komentari (2)

PROKA

24.02.2017 01:54

Vest vam za neverovatni.?????????

Ivana

24.02.2017 07:41

Jedino Čedu nije napustio zdrav razum.