Jurij Vakulko
FK Dnjepar
Jurij Vakulko

FK Dnjepar

Jurij Vakulko, Foto: FK Dnjepar

On je u subotu odigrao prijateljsku utakmicu za klub iz Humske i prema dostupnim informacijama pokazao je da poseduje kvalitet koji bi mogao da mu obezbedi ugovor sa srpskim šampionom. Ukrajinac inače, osim na mestu zadnjeg veznog, može da igra i kao drugi napadač, a odlično se snalazi i na bočnim pozicijama u veznom redu. U domovini ga porede s Mesutom Ozilom, ali više zbog fizičkog izgleda nego zbog načina igre.

Njegov glavni plus u ovom trenutku je to da bi u slučaju postizanja dogovora u Partizan došao kao slobodan fudbaler, budući da mu je istekao ugovor s Dnjeprom, za koji je nastupao do kraja prošle godine. Za njegove usluge ove zime već su se interesovali Dinamo, Hajduk i Rijeka, kao i francuski klub Pariz, koji nastupa u drugoj ligi te zemlje.

U Partizanu, kao i u mnogim sličnim situacijama, nisu želeli da komentarišu navode o njegovom dolasku, baš kao ni o angažovanju Andraža Strune i eventualnom odlasku Marka Jevtovića u Poljsku. Čelnici aktuelnog osvajača duple krune samo su najavili da će do polaska na Kipar, 24. januara, gde će crno-beli obaviti pripreme za nastavak sezone, sigurno biti angažovan makar jedan fudbaler, dok je neizvesno da li će ih neko napustiti.