MOSKVA I KIJEV POSTIGLI SAGLASNOST Prvi put od početka vojne akcije!
Printscreen

Prema Moskvi, nuklearna elektrana je bila meta još dva artiljerijska napada u poslednjem danu, dok je ruska vojska navodno napala ukrajinsko vazduhoplovstvo u Zaporožju.

Britansko Ministarstvo odbrane ocenilo je da nedavna odluka Kremlja da poveća broj pripadnika ruske vojske najverovatnije neće uticati na rat u Ukrajini, u svom redovnom izveštaju o situaciji u Ukrajini.

Situacija u vezi sa curenjem radioaktivnog materijala za sada ostaje normalna, saopštili su i rusko Ministarstvo odbrane i ukrajinski operater nuklearne elektrane Energoatom, najavljujući da su dva reaktora vraćena na struju nakon što je elektrana prvi put ugašena u 40 godina rada. 

Prema navodima ruskih vlasti, u poslednjem danu izvršena su još dva artiljerijska napada na nuklearku. Navodi se da je jedan projektil pao blizu reaktora šest, a drugi na pumpnu stanicu koja obezbeđuje hlađenje.

Rusija je zauzela nuklearnu elektranu ubrzo nakon što je invazija počela u februaru, ali strahovi od nuklearne katastrofe su porasli nakon što su izbile borbe oko elektrane ranije ovog meseca. Obe strane optužuju jedna drugu za granatiranje ogromnog kompleksa nuklearne elektrane.

U međuvremenu, ruska vojska je danas potvrdila napad na grad Zaporožje koristeći visokoprecizno oružje. Rečeno je da je pogođena hala u kojoj su se popravljali helikopteri ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading