Adrovca terete da je član „Pink pantera“
MUP
Milan Beko

Oliver Bunić

Milan Beko, Foto: Oliver Bunić

Adrovac je, kako saznajemo, priveden u Švajcarskoj zbog niza krivičnih dela počinjenih u bar još pet evrposkih zemalja, a dovodi se čak i u vezu sa jednom od većih pljački grupe “Pink panter”, čiji je i sam član. Iako se po medijima spominjao kao ključni čovek u napadu na Beka, Srbija nije raspisala poternicu za njim.

Saradnik Luke Bojovića

Ivan Adrovac je odranije poznat policiji, a bio je hapšen zbog dilovanja narkotika, krađe nakita, razbojništva. Poznat je i kao jedan od vođa razbojničke bande „Pink panter“, ali i kao blizak saradnik Luke Bojovića, koji je posle njegovog hapšenja u Španiji nastavio poslove sa saradnicima klana.

- Koristio je iznamljen stan i kod sebe je imao nekoliko lažnih dokumenata. Nakon hapšenja od njega je uzet uzorak DNK i potrebno je da se uporedi sa DNK nekog člana njegove porodice, koja se nalazi u Srbiji. Tako će se sa sigurnošću utvrditi da li se radi o Ivanu Adrovcu.

Njegovo hapšenje možda će pomoći njegovoj supruzi, koja je mesecima u pritvoru i tvrdi da nema veze s ranjavanjem Beka, ali i rasvetliti sam atentat, pošto se Adrovac pominje kao izvršilac ovog napada, ali je zasad to samo spekulacija - kaže izvor „Alo!“ blizak ovom slučaju.

Adrovca terete da je član „Pink pantera“

MUP

Adrovca terete da je član „Pink pantera“, Foto: MUP

Muž Maje Adrovac je iz Srbije pobegao veče uoči njenog hapšenja 17. jula. 2015. godine. Za njim nije izdata poternica, ali je srpska policija nedavno saznala da se on sklonio u Švajcarsku, a bio je lociran u Cirihu. Glavni dokaz protiv Maje je trag njenog DNK, koji je pronađen na čauri metka ispaljenog na Beka 14. novembra petprošle godine. Ovaj dokaz bio je dovoljan da se protiv nje podigne optužnica. Ono što, međutim, policija još nije uspela da otkrije jeste ko je i po čijem nalogu pucao na Beka. Tu je i najsumnjivija uloga Majinog supruga Ivana.

Stefanović je rekao da Adrovca švajcarske vlasti sumnjiče za više krivičnih dela.

"U ovom trenutku se sa našim državnim organima sprovodi postupak. Videćemo kako možemo jedni drugima da pomognemo kako bi rasvetlili sve slučajeve za koje se sumnjči", rekao je Stefanović.

Na biznismena Milana Beka pucano je iz dva pištolja - „magnuma“ i „devetke“, zaključak je medicinsko-balističkog veštačenja, o čemu je, takođe, „Alo!“ prvi pisao.

Medicinsko-balističko veštačenje su na zahtev Višeg tužilaštva uradili dr Branimir Aleksandrić i inženjer Miljan Kunjadić. Oni su zaključili da je zbog težine pištolja i trzaja koje stvaraju malo verovatno da je pucala ženska osoba.

Nakon Majinog hapšenja i bekstva supruga Ivana, deca su ostala kod njenih roditelja. Centar za socijalni rad je u septembru obavio razgovor s njenim roditeljima, kako bi procenio da li oni mogu da budu staratelji dece. Njima je data saglasnost o privremenom starateljstvu.

Uviđaj na Senjaku

Milan Obradović

Uviđaj na Senjaku, Foto: Milan Obradović

 

Hronologija

14. 11. 2014. Upucan Milan Beko ispred kuće na Senjaku

22. 11. 2014. Beko pušten na kućno lečenje

28. 11. 2014. Saslušani u policiji Miroslav Mišković i Stanko Subotić

31. 12. 2014. Smenjen načenik UKP-a Beograd Nebojša Marković, zbog loše vođenog slučaja. Postavljen Dragan Kecman

18. 03. 2015. Beko se prvi put oglasio u javnosti rekavši da ne zna ko ga je i zbog čega ranio

17. 07. 2015. Uhapšena Maja Adrovac

29. 10. 2015. Veštačenje pokazalo da je na Beka pucano iz dva različita pištolja

09. 11. 2015. Podignuta optužnica za pokušaj ubistava na Milana Beka

Komentari (2)

BUDA

18.03.2016 13:01

Svaciji DNK moze svugde da se podmetne

Vasa

18.03.2016 18:41

Sta je to ranije pisalo da Beko kupuje slike najpoznatijih svetskih slikara koje su ukradene da li je to tacno ,i da li je to od njih kupovao?