Sulejman Ugljanin
Goran Srdanov
Sulejman Ugljanin

Goran Srdanov

Sulejman Ugljanin, Foto: Goran Srdanov

Prema objavljenim fotografijama, u pratnji Ugljanina bili su i visoki stranački funkcioneri poput Šemsudina Kučevića, predsednika Tutina, narodnog poslanika u Skupštini Srbije Bajra Gegića i generalnog sekretara BNV Ahmedina Škrijelja.

Iz BNV je saopšteno da je Ugljanin tokom sastanka čestitao Tačiju na dobrim rezultatima u izgradnji Kosova kao demokratske, multinacionalne i multikonfesionalne evropske države zasnovane na vladavini prava, pravnoj sigurnosti i jednakosti pred zakonom.

- Tokom razgovora izražena je želja za aktivnim učešćem Bošnjaka u političkom životu Kosova, saradnju BNV-a sa institucijama kulture i obrazovanja u cilju očuvanja bošnjačkog nacionalnog identiteta na Kosovu, kao i za unapređenjem ekonomske saradnje - saopšteno je iz BNV.

Prema saznanjima Blica, Ugljanin je u Prištini prisustvovao svečanoj akademiji kojom je obeležena 72. godišnjica od pogibije Šabana Poluže i Mehmeda Gradice, vođa Balista na Kosovu tokom Drugog svetskog rata.

Inače, Poluža je bio na čelu odreda kosovskih Albanaca koji su učestvovali u odbrani Novog Pazara od napada četnika krajem 1941. godine.

Poginuo je u borbi sa Partizanima 1945. godine, a 2012. godine ga je Hašim Tači, tada premijer, posthumno odlikovao ordenom Heroja Kosova.

Komentari (1)

Paja

24.02.2017 09:36

I sta s tim? Koga zanima s kim se Suljo grli? Neocekivano? A, nije neocekivano kad se srpske "patriote" Vucic i Dacic grle sa Tacijem u Briselu, a posle toga druge optuzuju da su izdajnici Srbije? Ako, za bolje i nismo. Sve je prema zasluzi i kako treba da bidne.