U sukobu sa ženama: Ministar Udovičić
Aleksandar Dimitrijević
U sukobu sa ženama: Ministar Udovičić

Aleksandar Dimitrijević

Ministar Udovičić, Foto: Aleksandar Dimitrijević

"Miličino srebro i Draškova bronza su još jedna potvrda naše dominacije u ovom sportu! Ovi sportisti jesu i zaslužuju da budu uzori nekim novim generacijama koje dolaze, jer su upravo oni učinili tekvondo sportom koji je danas ponos naše zemlje. Bravo i svaka čast i Milice i Draško!“, navodi se u čestitki ministra Udovičića.

Vučić čestitao Mandićevoj i Jovanovu osvajanje medalja

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas srpskim reprezentativcima u tekvondou, Milici Mandić i Drašku Jovanovu, osvajanje medalja na šampionatu Evrope u Montreu.

"Posle zlatne Tijane, Srbiju su obradovali Milicino srebro i Draškova bronza! Srpski tekvondo na evropskom vrhu!", poručio je Vučić na svom Tviter nalogu.

Olimpijska šampionka Milica Mandić osvojila je danas srebrnu medalju na šampionatu pošto je u finalu kategorije do 73 kilograma poražena od Hrvatice Ive Radoš 1:0.

Mandićeva je na startu pobedila Grkinju Mojsido 5:3, potom Britanku Slavin 3:0, a u polufinalu Makedonku Petrijašević 3:0, ali u reprizi finala od pre dve godine nije uspela da savlada Radoš.

Istovremeno, Draško Jovanov je u konkurenciji do 87 kilograma stigao do bronze, porazom od Jermena Jermejna u polufinalu na "zlatni bod". Jovanov je krenuo pobedom nad Poljakom Koleckim 1:0, a potom je dobio Nemca Bečmena 7:3.