Stiže u prestonicu:  Nenad Čanak
Đorđe Kojadinović
Milan Stamatović

Promo

Milan Stamatović, Foto: Promo

Izjava predsedničkotg kandidata Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenada Čanaka da energetski sporazum sa Rusijom treba raskinuti i poziv Rusiji da Srbiji vrati NIS i da „ide kući” razbesneli su njegovog protivkandidata Milana Stamatovića! Stamatović je u izjavi za „Alo!“ žestoko opleo po Čanku, nazivajući ga čak i rasistom.

- Rasističkom pretnjom Rusiji i ruskim investitorima da „idu kući” iz Srbije Čanak je priznao šta je njegov zadatak, koji će u ovoj kampanji odraditi za svog poslodavca i skupljača potpisa Vučića: da čestite građane Srbije zaplaši „opasnošću koja dolazi iz Moskve”, da delu glasača ogadi i Rusiju i sve rusko i da ih sve zajedno natera da svoj glas daju lažnom samozvanom „regionalnom lideru i garantu mira i stabilnosti u regionu” - Vučiću. Ali Vučićev i Čankov pakleni plan neće uspeti. Više od tri četvrtine građana Srbije je protiv ulaska u EU, ukoliko je uslov za to uvođenje sankcija Rusiji i raskid ekonomske saradnje sa njom! Usput, da nije bilo ruskog „Gasproma”, Srbija bi se ove zime smrzavala, a NIS bi bio obična naftna piljarnica, a ne energetski gigant Balkana - naveo je Stamatović.

Nenad Čanak

Dalibor Danilović

Nenad Čanak, Foto: Dalibor Danilović

Podsećanja radi, Nenad Čanak je rekao da su iz raznih politikantskih razloga Rusiji poklonjena naša rudna bogatstva, nafta i prirodni gas, zajedno sa čitavom naftnom industrijom.

- Godine su prošle, a obećanja nisu ispunjena. Kosovo je nezavisno, južnog toka nema, vratite nam NIS i idite kući - naveo je Čanak.

Milan napustio Popovića

Predsednički kandidat Milan Stamatović saopštio je juče da napušta Srpsku narodnu partiju (SNP) zbog podrške koju je pružila SNS-u i njegovom lideru Aleksandru Vučiću.

- Od osnivanja SNP-a zastupo sam programske ciljeve koje smo tadaа zacrtali: da smo protiv ulaskaа u Evropsku uniju, da smo zaаčvršću saradnju sa tržištem Ruske Federacije, zaа decentralizaciju i oporavak srpske ekonomije, očuvanje tradicionalnih vrednosti, zaаRepubliku Srpsku, zaа Kosovo i Metohiju u Srbiji - obrazložio je razloge izlaskaа iz stranke Stamatović u pismu predsedniku SNP-a Nenadu Popoviću. On je ocenio da on i SNP više nemaju iste ciljeve, a da je biračima poslata loša poruka jer su izneverene izvorne ideje stranke.

 

Komentari (8)

Петар

17.03.2017 06:56

Чанак страни плаћеник..!!!

Voša

17.03.2017 21:41

@Петар - Čekaj,a ovaj drugi nije strani ruski plaćenik?...od Karadjordja pa do danas rusi su UVEK nasamarili srbe to je istorijska činjenica ...svidjala se tebi ili ne.

deki

17.03.2017 07:41

Članak?

Jagodina

17.03.2017 07:56

To Stamatovicu. Rekao si istinu.

golas

17.03.2017 10:17

Ova dvojica bolje da su se udruzili,pa da sakupe 1% glasova,ne zna se koji je smesniji i koji izgovara vece gluposti!

Jelenko

17.03.2017 13:30

A DOKLE CE OVAJ ČANAK DA NAS ZLOSTAVLJA?

baradja

17.03.2017 14:20

Kakvi kandidati takav i rat,dvojice nebitnih ljudi.Malo kao talasaju,a najbitnije im je 29 miliona RSD po njušci/po kandidatu,to im dođe kao biznis...Ovaj Č(l)anak,što se više brine za nas, vojvođane,sve deblji,ili se meni čini....

Dane

17.03.2017 17:20

Bravo gos.Stamatovicu! Canak je Hrvatski igrac i treba netko da ga pita kako je dospio na proslavu pod nazivom Srem Hrvatskoj.Strasno sto se sve desava .