Pravoslavni pop sveštenik
Profimedia
Za isterivanje đavola potrebna dobra podloga

Youtube printscreen

Za isterivanje đavola potrebna dobra podloga, Foto: Youtube printscreen

Sveštenik Manuel Akuna (54) iz Buenoj Ajresa osnovao je školu egzorcizma. Svakog ko mesečno plati 40 evra uči kako se isteruje đavo! Škola trenutno broji više od 30 đaka, a među njima ima i pisaca, ali i inženjera i advokata.

Već na prvom času Akuna svoje učenike uči kako se "nečastivi" isteruje iz duše. Dok učenici nemo posmatraju Akuna zaposednutog posipa svetom vodicom i maše krstom dok izgovaral molitve koje će naterati đavola da napusti telo nesrećnog čoveka.

"Učim ih kako da prepoznaju karakter đavola i njegovo delovanje. Nakon što završe moju školu, učenici postaju konsultanti pri egzorcizmu, a treba da utvrde da li zaista postoji đavo u nekom čoveku", kaže Akuna.

Kao što smo rekli ova neobična školica košta oko 40 evra mesečno, ali traje duge tri godine! Učenike podučavaju o parapsihologiji, anđelima i demonima.

"Ne radi se ovde o novcu! Mene su u životu nazivali mnogim imenima, ali, nisam ja izabrao da budem isterivač đavolja, to je božji poziv", tvrdi ovaj sveštenik koji je, navodno, obavio više od 1.000 egzorcizama.

Ipak, njegove kolege ni malo ne veruju u Akunove "čiste namere".

"Moramo da se zapitamo koliko je sve ono što predstavlja istinito, ili je reč samo o dobrom marketingu kako bi zaradio novac!", iskreni su drugi sveštenici.