Srpski navijači u Krasnodaru
V. Zogović
Srpski navijači u Krasnodaru

V. Zogović

Ruski navijači sa srpskom zastavom u Krasnodaru, Foto: V. Zogović

U početku ništa nije odavalo utisak da se ovde igra neka utakmica, ali kako se približavamo stadionu, nailazimo i na prve navijače. Oko 130 “delija” stiže čarter letom iz Beograda, ali srpski tifozi će u Krasnodaru imati i ozbiljnu podršku Rusa! Da, Rusa... Navijači Spartaka iz Moskve su stigli kao ispomoć “svojoj braći” iz Srbije. Poznato je da je Spartakova “Fratrija” u bratskim odnosima sa “delijama”. Navijačku lekciju na delu nam pokazuju učenici Ilia Vadalazov (19), Serjoža Plazmeni (19), Vitalij Kandjor (24) i Slavik Tripatjeka (19). Spartak im je u srcu, ali ponosno drže srpsku trobojku i bukvalno trče u zagrljaj izveštaču “Alo!”.

- Brate, brate, dobrodošao u Rusiju! Niste ni svesni koliko navijači Spartaka vole Crvenu zvezdu, Srbe uopšte. Vi ste naša braća, znamo i da su naši prijatelji bili fantastično ugošćeni nedavno u Beogradu. Želimo da vam uzvratimo gostoprimstvo i želimo vam da pobedite Krasnodar. Znate, mi jesmo učenici ali u slobodno vreme smo huligani (smeh). Volimo da se pobijemo kad zatreba. Ma, hajde na jedno piće, brate - grle me momci koji se poprilično osećaju na alkohol.
Nema greške - isparenja očigledno dolaze iz flaše Vodke. Zahvaljujuem im se na pozivu, guram dalje, posao zove...

Navijači Zvezde u Krasnodaru

V. Zogović

Oleg Tkačev vodi devojku Katarinu na stadion u Zvezdinom dresu, Foto: V. Zogović

Već na sledećem koraku nalećem na moka u Zvezdinom dresu. Obraćam mu se na srpskom, a on na moje iznenađenje uzvraća na ruskom. Oleg Tkačev je fan našeg kluba, vodi devojku Katarinu na stadion. Kažu - žele na tribinu gde će biti Zvezdini navijači.

Navijači stigli i da prelepe najavni plakat

V. Zogović

Navijači stigli i da prelepe najavni plakat, Foto: V. Zogović

Na mnogim autobuskim stanicama već nailazimo na tragove “delija” i “fratrije”. Dokaz da su prošli krasnodarskim ulicama su nalepnice njihovih navijačkih grupa. Žele svima da daju do znanja da će Zvezda večeras imati podršku sa tribina.

 

Komentari (1)

Kulak

17.08.2017 16:20

Očekuje se i Srbin Saša Obradović. On trenira košarkaše kluba Lokomotiv Kuban iz Krasnodara. Verujemo da će se i on pojaviti na fenomenalnom stadionu u Krasnodaru.