Uviđaj u selu Ratine kod Kraljeva
N. Božović
Uviđaj u selu Ratine kod Kraljeva

N. Božović

Uviđaj u selu Ratine kod Kraljeva, Foto: N. Božović

Krvavi pir se, prema rečima komšija, dogodio u trenutku kada je traktor natovaren stajskim đubrivom prošao pored kuće ubice Radičevića, koji nije bio u dobrim odnosima sa Stevanovićima. Njemu je, navodno, tada zasmetalo što je đubrivo padalo, pa je pozvao i komunalnu policiju.

- Video sam komunalnu policiju ispred Zoranove kuće i on je sa njima pričao. Zoran mi je odmahnuo rukom i ja sam otišao dalje. Kada je policija otišla, Života je uzeo lovačku pušku i počeo da ubija. U tom trenutku sa Stevanovićima su bili Miloje Kostović, Zoranov brat od tetke, i Živan Čurlić - priča jedan od komšija.

- Sve se to dogodilo zbog zemlje, jer oni nisu bili u dobrim odnosima poslednje dve godine zbog jednog parčeta zemlje. Miloje i Živan su se tu zatekli jer su došli da mu pomognu da se posipa đubrivo - dodaje komšijia.

Života je, kako saznajemo, prvo upucao Gordanu, koja je sa teškim povredema prevezena u kraljevačku bolnicu, gde je sat i po posle toga preminula. Onda je krenuo u polje, gde su bili njen suprug Zoran, njegov brat Miloje i Živan. Zorana i Miloja je na licu mesta ubio, a Živana ranio i on je van životne opasnosti. Života je nakon toga otišao kući, a tamo ga je sreo sin Dragan Radičević.

- Video sam oca sa puškom. Pitao sam ga šta će s njom, jer nisam imao pojma da je pre toga pucao. Rekao je da se sklonim. Pokušao sam da mu je uzmem, ali se on otrgao, seo u auto i odvezao. Primetio sam da nešto nije u redu i pozvao sam odmah policiju. Kasnije sam čuo šta je uradio i da se ubio na seoskom groblju - rekao je Dragan za „Alo!”.

Komentari (6)

realno,

08.12.2016 10:36

dosao kraj,nema vise!!!

Dale

08.12.2016 11:26

Komunalna je baš uradila sve da bude ovako !

backo

08.12.2016 12:20

Samo bih rekao da su zemljoradnici ZLO na putevima. Čast izuzecima.

jeca

08.12.2016 12:33

Sad im je zemlje i preko glave....strasno koliko je narod odlepio.

Tika

08.12.2016 14:23

Otišao na groblje da se ubije da ga odmah zakopaju.

Драгомир

08.12.2016 19:36

Намерно су убицу и самоубицу иритирали што су му просипали ђубре испред тамо где не треба!Њему је пукао филм и ... КРАЈ ПРИЧЕ!ПС. На пример,сељак намерно иде трактором по блатњавом делу свога дворишта и намерно изађе на улицу која је недавно добила нов асфалт.Живи у кући без купатила.Шта рећи када браћа су власници плаца од 20 ари па ограду поставили ван катастра и украли два ара?Ја сам их пустио да саграде ограду а како познајем катастарско стање ено као беле лале склањају ограду!Испекција,бато