Lovačka puška Sačma Sačmarica Patron za lovačku pušku
Shutterstock
Lovačka puška Sačma Sačmarica Patron za lovačku pušku

Shutterstock

Ilustracija, Foto: Shutterstock

Zločin se dogodio u subotu oko 21 sata pred kućom njihovog prvog komšije Milivoja Jovanovića, koji je Ilićima i rođak.

- Ne znam da li je pre toga došlo do svađe i sukoba između njih, čuo sam samo dva hica iz lovačke puške, a onda se prolomio strahovit vrisak. Video sam da Zorica pogođena praktično leži pred kapijom mog dvorišta. Pretpostavljam da je htela da pobegne, ali je Radoslav pucao i ubio je. Zorici nije bilo spasa. Prepali smo se, pošto imamo malo dete u kući – priča i dalje u šoku Jovanović.

Nesrećna žena je od posledica dva pogotka iz lovačke puške preminula na licu mesta, dok je Radoslav sa oružjem otišao od kuće, sačekao dolazak policije i predao se.

Po priči meštana Nanomira, Ilići su godinama unazad bili u poremećenim odnosima i često nisu međusobno govorili, a razlog tome je, kako kažu, Radoslavljeva „svadljiva priroda“ i činjenica da je bio „više pijan nego trezan“.

- On je veoma konfliktna ličnost, gotovo uvek pijan, verovatno je pod dejstvom alkohola bio i u trenutku kada je potegao pušku na Zoricu. Zna se da su se gotovo stalno svađali, ali nije pričala da je i ranije fizički nasrtao na nju. Čudili smo se što ga nije napustila, verovatno zbog sinova i njegove stare majke, koja živi sa njima – kažu u tom mioničkom selu.

Nakon hapšenja, Ilić će biti predat sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Valjevu.