Vruće  kod Palme:  Stoja u  Jagodini
Petar Dimitrijević
Vruće  kod Palme:  Stoja u  Jagodini

Petar Dimitrijević

Stoja, Foto: Petar Dimitrijević

Stojanka Novaković, čim je kročila na estradnu scenu, otkrila je da se udala sa samo 16 godina i da je ubrzo nakon toga postala udovica. Ali pravi razlog zbog kog je ostala sama s malim deteton i dalje krije

Pevačica je svojevreno ispričala da joj je prvi suprug posle tri godine braka poginuo u saobraćajnoj nesreći, a mi smo u njenom rodnom mestu Perlezu došli do šokantnog podatka - Stojin prvi muž se ubio.

Meštani ovog sela pokraj Zrenjanina pričaju da je on skočio u reku u kojoj se udavio jer njegovi roditelji nisu prijavili Novakovićevu za snajku. Njima je smetalo što je ona bila kafanska pevačica.

- Stoja je divna žena. Mnogo se napatila zbog prvog muža. Mnogo su se voleli. Iz nje se i rodio njihov sin. Ubrzo posle venčanje počeli su problemi jer roditelji njenog muža nikako nisu odobravali taj brak -priča jedan Stojin komšija.

On kaže da pevačicin muž nije želeo da živi bez nje i da je zbog toga odlučio da sebi oduzme život.

- Svekar i svekrva nisu mogli da se pomire s tim da je njihov sin dozvolio ženi da bude kafanska pevačica. Stalno su mu prebacivali i insistirali da je ostavi - nastavlja ovaj meštanin Perleza koji nas je odveo do mesta gde se utopio otac Stojinog sina.

- Svi su ubrzo krenuli u potragu za njim i posle nekoliko sati našli su ga mrtvog u reci. Dan nakon sahrane po Perlezu je počela da kruži priča da se ubio jer su njegovi roditelji o Stoji govorili sve najgore. Za nju je to bio prevelik udarac jer je ostala sama s malim detetom. Proživela je pravi pakao - završava naš sagovornik.

Naišli smo i na lokalnog sveštenika koji nam je potvrdio da se Stojin prvi muž utopio.

- To je bilo pre mnogo godina. Ljudi pričaju da se ubio zbog nje. Teške su to sudbine. Ne bih ja dirao tu temu - zaključuje sveštenik.

Komentari (8)

Amater

11.01.2017 09:06

16 GODINA,SUVISNO JE KOMENTARISATI....KAVYq

nikKG

11.01.2017 09:42

Zasto uopste kopate po njenom privatnom zivotu. Zar je bitno kako je jadan covek nastradao?! Stoja je divna osoba, dobar pevac... pisite malo o tome, a ne sta se desavalo pre 30god...

brat ljubo duhovnik

11.01.2017 21:13

@nikKG - ti si bre lud

XXL

11.01.2017 12:56

Po naslovu mislio sam da se to jutros dogodilo ... svašta ...

slavka

12.01.2017 07:38

@XXL - I ja. Kako glup naslov.

vitez

11.01.2017 13:29

Šta ti sve od života mogu učini najbliži. Naši roditelji jednostavno misle da su vlasnici odrasle dece.

valjevac

11.01.2017 16:32

Ko ozeni pevacicu njega opstina sahranjuje

nedjo

11.01.2017 21:12

mozda ka cuo njen glas