Tin Šunjerga
Screenshot Facebook
Tin Šunjerga

Screenshot Facebook

Tin Šunjerga, Foto: Screenshot Facebook

Policija u nedelju uveče potvrdila da je 19-godišnji mladić osumnjičen za ubistvo majke i oca, pripadnika specijalne policije. Poesle hapšenja u Tribunju mladić je priveden u Policijsku upravu šibensko-kninsku, gde se protiv njega sprovodi istraga zbog teškog dvostrukog ubistva, piše 24sata.hr.

Sumnjiče ga da je još u subotu poslepodne ubio svog oca (45) u kući u Čistoj Velikoj, nedaleko od Šibenika. Prema prvim informacijama, u njega je ispucao pet ili šest metaka.

Otac je bio pripadnik Specijalne jedinice u Splitu. Mladić je, navodno, nakon toga otišao s prijateljem na piće u Vodice!

Juče oko 16.20 sati na području Čiste Velike u automobilu je pronađeno i telo 45-godišnje žene, supruge ubijenog policajca i majke osumnjičenog 19-godišnjaka.

U policiji su naglasili da vatreno oružje kojim su počinjena oba teška ubistva nije službeno oružje ubijenog 45-godišnjeg specijalca.

U nedelju ujutro, mladićev deda došao je u kuću u Čisti Velikoj, ali nikoga nije bilo unutra. Tražio ih je, a onda je u garaži našao beživotno telo svog ubijenog sina Marina.

- Nikoga nije bilo u kući, dida je otišao da vidi gde su pa je u garaži pronašao mrtvog sina pokrivenog ćebetom. Tin je sinoć na benzinskoj pumpi u Stankovcima natočio benzin za 30 evra i nestao - rekao je juče sagovornik blizak pporodici.

Deda je odmah pozvao policiju koja je vrlo brzo stigla. Duge cevi opkolile su mesto, a panika se proširila sve do Šibenika.

Policija je tokom dana blokirala celu šibensku četvrt Mandalina, jer su imali informaciju da se ubica skriva u stanu svoje devojke. Ali nakon dva sata policija se povukla. Upozorili su građane da traže crni mercedes i postavili kontrole na izlazima s autoputa sve do Zagreba.

Potraga se nastavila, a tokom celog popodneva kružile su razne informacije. Jedna od njih bila je i da su našli majčin mobilni razbijen na autobusnom kolodvoru u Vodicama, kao i da je s mladićem celo vreme bio i njegov mlađi prijatelj (18). Ali te informacije policija nije potvrdila.

Tina Šunjergu locirali su predveče u Tribunju, gde su ga nakon velike akcije i uhapsili...