U pritvoru: Miljan Ranković (23)
Emil Čonkić
U pritvoru: Miljan Ranković (23)

Emil Čonkić

U pritvoru: Miljan Ranković (23), Foto: Emil Čonkić

On je ženu potom zapalio kako bi prikrio zločin.

U odluci koja je objavljena na sajtu Apelacionog suda se navodi da je Rankoviću pored zatvorske izrečena i mera bezbednosti, ali se ne navodi koja.

Ranković je osuđen jer je 8. novembra 2015. godine u selu kod Mladenovca u stanju bitno smanjene uračunljivosti usmrtio M.R, tako što joj je nakon kraće verbalne rasprave nožem zadao dva uboda u predelu grudnog koša.

Nakon toga ju je okrenuo potrbuške i zadao joj još dva uboda u leđa, od čega je žena preminula.

U cilju prikrivanja izvršenog krivičnog dela, Ranković je njeno telo i krevet na kojem je ležala polio benzinom iz flaše, zapalio ih šibicom i izazvao požar.

Nakon toga je otrčao do susedne kuće i pozvao pomoć u gašenju požara.

U obrazloženju odluke Apelacionog suda navodi se da se osnovano se žalbom Rankovićevog branioca ukazuje da prvostepeni sud nije cenio sve okolnosti koje utiču na odmeravanje kazne.

Pored pravilno utvrdenih olakšavajućih i otežavajućih okolnosti, Apelacioni sud smatra da prvostepeni sud nije cenio mladost okrivljenog, koji je u vreme izvršenja krivičnog dela imao 23 godine.

Ta koja okolnost, pored svih ostalih, kao i da mu je izrecena mera bezbednosti, vodi zaključku “da će se kaznom zatvora u trajanju od osam godina u odnosu na okrivljenog ostvariti svrha kažnjavanja, a posebno uticati na okrivljenog da ubuduće ne čini krivična dela”.

Od olakšavajućih okolnosti za Rankovića sud je imao u vodu njegov raniji život, zatim da je krivično delo izvršio u stanju bitno smanjene uračunljivosti, da je izrazio kajanje, da je par dana ranije izgubio oca.

Od otežavajućih okolnosti je cenio to što je bio u blizkim odnosima sa žrtvom koju je ubio bez ikakvog povoda i da je nakon toga podmetnuo požar, nastojeći da prikrije izvršeno krivicno delo.

Tagovi

Komentari (6)

Ja

11.03.2017 13:25

Dobio je previse.smanjena uracunljivost.

vesna

11.03.2017 19:29

@Ja - Ovo je odlicno kad sve procitam i rastumacim frajer je imao sve olaksavajuce okolnosti i neuracunljivosti.Ja ih trenutno imam jos vise od njega i sad kad koknem muza vise od 5 god necu dobiti sigurno jer sad spava mogu jednom da ga ubodem ,para za benzin nemam paliti ga necu a neuracunljiva sam odavno tako da sa dobrim vladanjem vidimo se za 3 god.Koja sramota boze sacuvaj

Riki

11.03.2017 23:38

Treba na sudjenje ove koji su mu ovakvu presudu doneli.... aman bre. Ko? Ko si ti civece da doneses ovakvu sramnu presudu? Smes li u javnost izaci i reci,evo,ja sam tako presudio zbog toga i toga? Bruko ljudska

Nada

11.03.2017 23:59

Uzas, da ne poverujem sta citam! Za onog ko je doneo ovakvu presudu hitno kazna zatvora kao saucesniku! Posle ovakvog clanka, posle clanka sa izjavama neobrazovanih Ajfonki i posle komentara da neke zene prosto traze batine, bice jos gore, jos veci uzas!

MIKI

12.03.2017 02:15

U KAKVOJ DIVNOJ ZEMLJI VI ZIVITE,BILI BISTE SIGURNIJI U SIRIJI..

Uzas

12.03.2017 07:11

Alo bre pa dokle vise, citam i ne verujem,samo u nasoj zemlji imamo ovakve slucajeve,pa da li se sud pitao gde su njene godine,mlada a vec je nema,cijom krivicom,al ne,vazno je da je on bio neuracunljiv,bitne su njegove godine,bitno je da je on izgubio oca,a dal je neko nju izgubio,to se niko ne pita...SMRTNA KAZNA POD HITNO PA DA VIDMO DAL CE SE DESAVATI JOS OVAKVIH SLUCAJEVA