Ubijen na kućnom pragu: Miodrag Milovanović
Vladimir Marković
Ubijen na kućnom pragu: Miodrag Milovanović

Vladimir Marković

Ubijen na kućnom pragu: Miodrag Milovanović, Foto: Vladimir Marković

 Porodica, prijatelji, rođaci i kolege okupili su se juče na groblju u Malom Mokrom Lugu kako bi ispratili ratnog heroja do njegove večne kuće. Sahrani su prisustvovale i njegovi saborci sa Košara, koji su nosili sanduk. Za sobom je ostavio suprugu i dva sina.

Za njegovo ubistvo osumnjičen je Marko Đ., takođe iz Kaluđerice, i kako nezvanično saznajemo, uzrok je bio sukob u vezi sa prvenstvom prolaza u saobraćaju.

- U nedelju, oko 10 ujutru, došlo je do sukoba u saobraćaju između Miodraga i Marka Đ. Uzrok je bio sukob u vezi sa prvenstvom prolaza. Marko Đ. ga je posle satima jurio da ga ubije, da bi ga kasnije sačekao ispred kuće i upucao u grudi. Marko Đ. je problematičan odranije, priča se da je narkoman, a navodno je imao i nanogicu. Nekoliko dana pre ubistva, u balonu za fudbal je napravio scenu, posvađao se sa nekim momcima, urlao i pretio da će ih sve pobiti i zapaliti balon - ispričao je izvor blizak istrazi.

Jurio satima da ga ubije!

Miodragova rođaka, koja je želela da ostane anonimna, istakla je da ne može da veruje da je Marko ubio Miodraga, i to iz „čiste gluposti“.

- Nisu se družili, znali su se iz kraja. Pa Marko živi bukvalno dve ulice niže od Miodragove kuće. Nije mi jasno da je bio toliko besan, da ga ne prođe bes, već da ga juri satima, a zatim sačeka ispred kuće i ubije. To je uradio iz čistog besa! Ljudi se često posvađaju u saobraćaju i na ulici, ali nastave dalje, a njega je držao bes satima kako bi ga ubio - ispričala je ona.

Kako smo ranije saznali od rodbine, Milovanović je ratovao na Kosovu, gde je bio i ranjen.

- Bio je na Košarama, tamo su ga mladog gurnuli! Bio je pripadnik interventnog voda, izviđač, tamo gde je bilo najgore. Obezbeđivao je oficira koji je bio komandir bataljona ili čete! Bili su na nekom zadatku, da nešto osmotre, pa su upali u minsko polje. Neki Rus ga je spasao i nosio ga je tri-četiri kilometra. Tako mu je spasao život, jer Miodrag bi tamo ostao da nije bilo njega. Nije bio kod kuće ni dva dana, ponovo je otišao na Kosovo da se i dalje bori! Ni rana mu nije zarasla. Preživeo je sve to, a ubio ga je dušmanin. Čovek bez milosti je to uradio, mogao je da napravi još veću tragediju, jer je Miodrag pet minuta pre toga bio sa ženom i decom, mogao je da mu ubije dete! - priča za „Alo!“ Dragan Milovanović, ogorčeni pokojnikov brat.

Sahrana heroja s Košara u Malom Mokrom Lugu

Vladimir Marković

Sahrana heroja s Košara u Malom Mokrom Lugu, Foto: Vladimir Marković

Dragan Milovanović je istakao da je njegovog brata ubio „balavac koji je imao svega deset godina dok je Miodrag ratovao i branio njega“.

- Marko se družio s narkomanima, njega pamtim kao nekog ko je uvek nosio neku limenku, sedeo na ćošku, tu su se fiksali, komšinice su pronalazile špriceve! On će izaći za pet godina, za deset, 50, ubiće drogiran možda moje dete ili neko drugo. Rođenu majku bi zaklao za pare, o čemu pričamo! Ubio je čoveka koji je ima odvoje maloletne dece, jurio ga je tri-četiri sata da bi ga ubio! Usmrtio je ratnog heroja koji je imao invalidsku penziju! Miodrag je imao gelere u sebi, bolelo ga je na svaku promenu vremena. Ubio je čoveka koji mu je branio prag u ratu. Taj balavac je tada imao deset godina. Na kraju ga je ubio on, a ne Albanci - zaključio je Miodragov brat od strica.

Komentari (18)

miks

14.02.2018 18:56

ubistvo s predumisljajem,

milan

18.02.2018 09:41

@miks - Smrtna za primer!!

Ratni veteran

14.02.2018 20:13

Oko za oko, zub za zub. Drgacije ne moze. Ovom majmunu nema mesta u ovom drustvu. Na potezu je rodbina.

kole

15.02.2018 08:33

@Ratni veteran - Tako je...

Oko

14.02.2018 20:45

Oko za oko, zub za zub.....

Kole

15.02.2018 08:34

@Oko - Tako je

Stopre

14.02.2018 21:52

Sramota da sudstvo uvek opravdava ovakvo zlo! Pre 4 godine, u Nisu je zaklan student medicine Vuk Stoiljkovic ,a ubica koljac je osudjen na 12,5 godina,jer nije ni optuzen za tesko ubistvo !!! Jadna je buducnost Srbije sa takvim ubicama

национале

14.02.2018 22:30

Хоћемо смртну казну натраг!

kiki

15.02.2018 00:02

Bes leci dozivotna robija.

milan

18.02.2018 09:39

@kiki - Smrtna kazna sama pomisao na kaznu je odvracanje od ovakvih i slicnih zverstava.Nemamo zakon o branjenju kucnog praga mogu uci i u kucu obiti sve a da nesmete da sebranite.Ti narkomani ne prezaju znaju bice u zatvoru. a tamo je spas za njih bice izleceni od droge.A ove sto pobise njih nema.SMRTNA I ZAKON O BRANJENJU KUCNOG PRAGA.

BOJAN

15.02.2018 01:14

Ja stvarno ne rezumem. Sta ima lose u smrtnoj kazni. "The death penalty" je ko rodjeno za nasu naciju. Ovakve skroz devijatne i poremecene ljude koji sve zivo ugrozavaju nema boljeg leka od smrtne kazne. Uzmite za primer Kinu. Oni javno pogube ovakve ludake a stopa kriminaliteta je minimalna! Smrtnu kaznu uvesti HITNO!

smile

15.02.2018 11:10

ne zamajavajte narod a niste proverili. nije bez razloga. nije ni ovaj bio cvecka..kakve kosare i ...

šumadinac

15.02.2018 12:44

@smile - Kakav si ti som čovek je bio vojni invslid zbog gelera na košarama...znao sam ga lično...normalan tip skroz .... nije bio majmun kao ti...sram te bilo.

Puritanac

15.02.2018 11:51

Mnogo je ocajnika u ovoj Drzavi koji nemaju sta da izgube.Bio na slobodi bez dinara u dzepu,bez posla,skole,bez razloga i motiva da zive osim da namaknu pare za jeftinu drogu.Bio na slobodi ili u zatvoru zbog ubistva ili pljacke njemu je svejedno.Ne postoji sistem vrednosti u nasem drustvu.Diplome se kupuju,posao se dobija stranacki ili preko veze.Na televiziji non stop turske serije ili rijalitiji koji propagiraju nasilje,kurvaluk,blud i razvrat.Malo je onih na koje omladina moze da se ugleda.

888

15.02.2018 12:17

40 god.zatvora

Boki

16.02.2018 01:57

Miodrag Milovanovic zvani ZMIJA, ako nista drugo ovaj narod zna da nadene nadimak coveku! Toliko...

125.idč,Peć 1998/99

16.02.2018 09:48

Neki Rus je Fjodor F. Šuljga, bio je veliki covek, kasnije mucki ubijen, kada i mali Bujke, Bujosevic, iz Zaječara. Saucesce porodici,rodbini,prijateljima..