Devojćica pozivom u pomoć spasila majku
privatna arhiva

 

 Devojćica pozivom u pomoć spasila majku

privatna arhiva

Devojćica pozivom u pomoć spasila majku, Foto: privatna arhiva

On će uz krivičnu prijavu biti priveden Drugom osnovnom javnom tužilaštvu. 

Slučaj porodičnog nasilja dogodio se u Zemljoradničkoj ulici u Kumodražu, kada je Goran, kako se sumnja, provalio u iznajmljenu kuću u kojoj su živele njegove supruga i ćerka. Nesrećnu ženu, koja je zadobila tri udarca ušicama čekića, spasla je ćerka (12), koja je i sama povređena. Devojčica je smogla snage da alarmira stanodavca, koji je stigao u trenutku kada je, navodno, Goran bio na supruzi i davio je. Nakon bekstva, Goran se krio na različitim mestima, ali je u sredu pozvao pripadnike vojne policije i predao se.

Želi da živi sa majkom

Goran Glišić je zaposlen kao civilno lice pri Vojsci kao kuvar u jednoj kasarni u Beogradu. Prema nezvaničnim saznanjima, posao je obavljao savesno i krajnje profesionalno, dok je kod kuće bio imao napade ljubomore. Zbog nasilja u porodici, nesrećna žena je pokrenula brakorazvodnu parnicu, a ćerka je odlučila da živi s majkom.

- Dete me je ujutru oko pet sati trglo iz sna. Devojčica je vikala: „Brzo, deda, tata ubi mamu“. Otrčao sam tamo i video Gorana kako leži na Mileni i davi je. Ona je, jadna, pokušavala da ga odgurne od sebe, ali nije mogla. Glava joj je bila krvava, a dete je sve vreme vrištalo - priča Radomir Milanović, vlasnik kuće u kojoj se napad dogodio. Prema njegovim rečima, reagovao je i bacio se na Gorana, koji nije ispuštao Milenin vrat iz ruku.

- Povlačio sam ga sa nesrećne žene, ali on nije ispuštao njen vrat. Tek iz trećeg pokušaja uspeo sam da ga otrgnem sa nje i tada sam znao da moram da ga oteram jer bi u protivnom bilo svašta. Da je nastavljen obračun, neko bi nekoga ubio, ili ja njega ili on mene u dahu - priča Radomir.

Žao mi je deteta

Radomir Milanović, stanodavac, objašnjava da ga je potresla sudbina majke i ćerke, pogotovo deteta.

- Nakon što sam u septembru najurio Gorana, majci i ćerki sam rekao da slobodno ostanu. To dete je svašta preživelo i trebala mu je sigurnost. Nakon napada, majka i ćerka otišle su u Lolnicu, a sad ne znam gde se nalaze - ispričao je Milanović

On dodaje da je dok se rvao s Goranom doviknuo Mileni da zove policiju, što je ona uradila, nakon čega je Goran pobegao.

Malena devojčica koja je prisustvovala nemiloj sceni zadobila je posekotinu kada je pokušavala da spreči pomahnitalog oca da ubije njenu majku. Dete je sve vreme tokom napada bilo u blizini i vrišteći je pokušavalo da odbrani majku.

Radomir objašnjava da je Goran sve planski uradio, odnosno da je naslagao panjeve kako bi došao do prozora sobe u kojoj su majka i ćerka bezbrižno spavale.

- Goran ima problem s pićem. Kada popije, pretvara se u zver i ne može da se kontroliše, ali ne verejem da je u tom trenutku bio pijan jer mislim da pijan čovek ne može toliko da razmišlja. On je inače veoma ljubomoran i zbog toga je više puta nasrtao na ženu. Najmanje tri puta je intervenisala policija dok su stanovali kod mene, jer ju je on navodno tukao. U septembru sam ga najurio kako bih pomogao majci i ćerki. A on je pre nekog vremena ćerki poslao svoju fotografiju. Na slici je bio obučen u uniformu, ali sa konopcem oko vrata. Devojčica se potresla zbog te slike, a njena majka je odmah reagovala i obavestila centar za socijalni rad. Koliko sam čuo, Goran je i ranije nasrtao na nesrećnu ženu i zbog toga su promenili mesto stanovanja - kaže Radomir.

Komentari (10)

jo

15.12.2017 03:16

Svaka čast ovoj devojčici kako je ostala pribrana, kako je hrabra i kako se snasla.

Sandala

15.12.2017 08:11

@jo - Da samo znate kako je ta djevojcica vrijedna i pametna,to je jedna dusa mala.Neka joj Bog pomogne.

Kale

15.12.2017 09:11

Stanodavcu sve pohvale na hrabrosti i dobroti .

Мирко

15.12.2017 09:18

Не оправдавам, али разумем. Закон о насиљу у породици је много охрабрио жене. Прељуба је достигла ненормалне размере. Сада жене могу да варају своје мужеве без страха, јер их закон штити. Е зато број убијених жена расте.

Miran

15.12.2017 13:09

@Мирко - Ma nemoj. A ko sve nekoga da tuce i ima pravo da oduzme zivot. Zbog takvih kao ti se i dedavaju ove grozote. Zaostali i primitivni balkan

Ljupka Dimitrovska

15.12.2017 13:29

@Мирко - "ne opravdavam ALI..." - iz svake reči vrišti ne opravdanje nego zapovest "ako kurva prevari, slobodno je ubiti"...tebi je, čoveče, mesto iza rešetaka.

Ccc

15.12.2017 14:59

@Мирко - Mirko...sto si tako lud? ?

Спале

15.12.2017 16:17

@Мирко - Зато број усмрћених жена расте. Нема спаса од превареног мужа, а после пријављујте полицији.

Andja

15.12.2017 18:44

@Мирко - Prosto nemam rec kojom bi te nazvala .. nevrovatno sta procitah !!!

LudačkA kosulja

15.12.2017 22:23

@Мирко - Broj žrtava raste jer su takvi kao ti na slobodi,umesto u ustanovi tipa "Laza Lazarevic".