Venčanje Filipa Gavranića
Privatna arhiva
Venčanje Filipa Gavranića

Privatna arhiva

Venčanje Filipa Gavranića, Foto: Privatna arhiva

Ovo je za „Alo!” izjavila Milena, tašta pokojnog Nikole Ostojića, koji je brutalno ubijen u Resavskoj 11, u staklorezačkoj radnji svog prijatelja Filipa Gavranovića.

Nikola je nestao u petak predveče, a njegovo telo je četiri dana kasnije pronađeno u lokalu „Gavranović”, nedaleko od njegove pekare. Ostojić je sa suprugom Verom i sinom Srđanom (7) živeo kao podstanar u ulici Generala Zaha na Zvezdari.

- Filip je monstrum! Proklet bio, zar tako da ga ubije? Nikola mu je uvek pomagao finansijski i bio je uz njega. Nikola je bio vredan, spavao je svega dva-tri sata dnevno. Bio je neiskvaren, svega se odricao, ne znam da je neko imao toliko veliko srce kao on. Svi su ga voleli i nije imao neprijatelje. Njegov sin Srđan je sad u školi i još ne zna da mu je otac ubijen. Ne znamo ni kako da mu saopštimo, jer mu je otac bio bog i idol. Trebaće nam pomoć psihologa kada budemo morali da mu kažemo. Nikola i Vera su imali predivan brak, on je bio divan suprug i otac. Bili su u braku sedam godina - priča tašta dok plače i cepa slike na kojima je Nikola sa Filipom.

Ona kaže da je monstrum 20. oktobra bio kod Nikolinog sina Srđana na rođendanu.

- Filip se nedavno oženio i sa suprugom Ivanom živi u Borči. Ona je predivna žena, i ne zna za koga se udala. Sama je posumnjala da je on umešan. U petak je trebalo da se nađe sa njim kod „Beograđanke“, a njega nije bilo 40 minuta. Posle je premotavala film i rekla svom ocu da sumnja na Filipa. Prijavili su ga policiji i zlotvor je uhapšen - kaže očajna tašta.

Filip je, navodno, sav krvav posle ubistva ogrnuo jaknu, pozvao taksi i odvezao se negde da se presvuče, dok ga je Ivana za to vreme čekala ispred „Beograđanke“. 

Filip tražio Nikolu!

Tašta ubijenog Nikole kaže da je Filip čak učestvovao u potrazi za Nikolom!

- Kakav to čovek treba da bude kad je u subotu ujutru, kada je prijavljen Nikolin nestanak, mogao da stane pred nas i da se raspituje za njega?! Tražili su ga po celom gradu, pa čak i po močvarama, i Filip je bio u potrazi - kaže šokirana Milena.

- Nikola i Vera su živeli sa sinom kao podstanari. On je imao nešto ušteđevine i podigao je kredit, jer je želeo da kupi stan ili da otkupi pekaru koju je zakupio. Želeo je da postane vlasnik te pekare i da nešto stvori. U toj pekari je radio 10 godina, a zatim je preuzeo posao. Ovo je strašno, svi smo u šoku. Pogotovo što je bio dobar prijatelj sa Filipom i pomagao ga je. Zar tako da mu vrati, prokletnik! Tukao ga je dok je u njemu bilo života - skrhana bolom priča tašta Mileva. 

Sa taštom je bila i Nikolina prijateljica, koja tvrdi da je odmah pomislila da je Filip umešan!
- Svi su odmah posumnjali na Filipa, jer je vucibatina! Antipatičan je, samo su mu pare bile važne. Nikola je bio košarkaš i nije nam jasno zašto se Nikola družio sa njim. Milion puta mu je davao novac i pitanje je da mu je Filip ikada vratio pozajmljivane pare - kaže prijateljica.
Nikola Ostojić je poreklom iz Prijepolja, gde žive njegova majka i sestra.

Kako „Alo!“ saznaje, Filip se juče u tužilaštvu branio ćutanjem i određen mu je pritvor do 30 dana.

Bili su najbolji drugovi

U Resavskoj ulici, gde se nalaze lokali Nikole i Filipa, svi su imali reči hvale za obojicu.

- Bili su nerazdvojni. Išli su na putovanje sa društvom. Nikola je bio vredan i uvek raspoložen za šalu. Filip je takođe bio vredan, ali tih. Na slavlja smo zvali obojicu, jer ih nismo razdvajali, eto koliko su bili dobri drugovi - ispričao je čovek koji je radio u blizini njihovih lokala.

 

Filip G. osumnjičeni za ubistvo

Privatna arhiva

Filip G. osumnjičeni za ubistvo, Foto: Privatna arhiva

 

Komentari (15)

Vuki

08.11.2017 06:47

Pravi je, gavran..

Rada

08.11.2017 07:37

Cuvaj me boze od prijatelja,od od neprijatelja mogu i sam

Danijela

08.11.2017 07:38

U vecini slucajeva zene nemaju pojma za koga se udaju i od vise izbora naprave uvek gresku jer su jednostavno glupe... Svaka cast njoj sto ga je prijavila, sreca pa nije imala dece sa njim...

Sara

08.11.2017 09:52

@Danijela - Nisu žene glupe. I mnogi pametni muškarci se prevare pa za prijatelje izaberu ljude koji ih povrede. A najviše nas povređuju oni koji nas najviše poznaju. Ovo jeste ekstreman slučaj jer je u pitanju očigledno opasna ličnost.

Тртртћко

08.11.2017 10:15

@Danijela - ТАКОЂЕ ЧЕСТО И МУШКАРЦИ НЕ ЗНАЈУ СА КИМ СЕ ЖЕНЕ.ДЕШАВА СЕ ДА МЛАДИЋА УПОЗОРАВАЈУ ДА БЕЖИ ОД ТЕ ДЕВОЈКЕ АЛИ,БАТО,ЛЕПОТА ГА ЗАСЛЕПИЛА?И шта се деси?Брак им траје једно пре подне!Младић који је сада ожењен најзад укапира да му је супруга неморална.Да краде по продавницама!Да је алкохоличарка! ... Добро,да не набрајам.ПС.Ја сам таквог мушкарца такорећи извадио са дна очаја када се развео од једне лујке.Подвикнуо сам му да се упристоји и врати на колосек.Супер се поново оженио а његова бивша?Ужас!

Miki

08.11.2017 08:08

Ova zena je heroj,odmah videla skim ima posla bolje da se otarasi..

Meda

08.11.2017 10:22

Zato se objavljuje ko ga je prijavio? Jel nasa policija normalna?

Nina

08.11.2017 14:26

@Meda - Pa nije policija rekla, ako ste procitali tekst, nego zena tasti, a tasta novinarima......

gorgonzola

08.11.2017 12:03

Još uvek mi sve ovo ne pije vodu, treba ispitati pravi motiv, da li još neko ima umešan jer logike nikakve nema. Da je samo pljačka mogao ga je odvesti negde u prirodu, mrak i tamo ubiti, a ne tu svima pred nosom. Skroz nelogično sve. I zašta su mu trebale stalno pare kad pišu da nije imao poroke, kocku, drogu itd?

jocaaa

08.11.2017 16:58

@gorgonzola - On da se sluzio logikom ..ne bi ubio coveka

Aga

08.11.2017 21:08

@gorgonzola - On je planirao da ce mu ovaj dati pare kao i svaki put pre, ocito nije dao i eto.. a znam da ovde svi obozavate teorije zavere i bas bi ispalo super da ga je neko u io i namstk

Priroda

08.11.2017 13:42

Brzo resen slucaj ali zato Marjanovici nisu nigde....kasni se sa njima

Resen

08.11.2017 16:57

@Priroda - Ko ga resio? Nasa policija? Nemoj me zasmejavati. Slucaj je resila ubicina zena koja ga je prijavila.

jocaaa

08.11.2017 17:00

Ali ovo mi je naj ludje...rodjena zena..naj gluplji fraza naseg jezika..rodjena zena...pa kako je ozenio ako su rod...hahahhaha pogotovo u danasnje vreme. Rodjena zenaaaa

zora vukasinovic

08.11.2017 21:52

@jocaaa - ima obe da se udaju i zaborave bivse.zivot je cudo verujte kusturica emiru.