Ognjen Tripković
facebook

 

Ognjen Tripković

facebook

Ognjena Tripkovića je ubio kolima pijani vozač, Foto: facebook

Beočaninu je izrečena i mera dvogodišnje zabrane upravljanja vozilom B kategorije.

On je oglašen krivim jer je 19. jula 2011. u Beogradu, vozeći automobil sa oko 2,26 promila alkohola u krvi, krećući se levom saobraćajnom trakom kolovoza Bulevara despota Stefana iz pravca Pančevačkog mosta ka Ulici vojvode Dobrnjca, izazvao nesreću, u kojoj je stradao Tripković. Beočanin nije propustio Tripkovića, koji mu je dolazio iz suprotnog smera, te je prednjom desnom stranom automobila udario u prednji točak dvotočkaša. Od siline udarca Tripković i njegova saputnica L. S. pali su na kolovoz. Tripković je odmah preminuo, a L. S. je zadobila tešku telesnu povredu.

Snežana Tripković, Ognjenova majka, koja je i predsednica udruženja „Bahati vozači ne smeju da prođu nekažnjeno”, ogorčena je visinom kazne.

Snežana Tripković sa suprugom

Rajko Ristić

Majka stradalaog Ognjena, Snežana Tripković sa suprugom Miodragom, Foto: Rajko Ristić

- Šokirana sam presudom jer sam očekivala najmanje pet do 15 godina zatvora za ubicu moga deteta. I tražim da se takva dela tretiraju kao ubistvo, a ovako je skoro pomilovan jer je zaprećena kazna od tri do 12 godina. Taj Beočanin nije dve i po godine dolazio na sud, a kada je došao, bezočno je lagao da nije kriv. Čuli smo da je tri puta tražio nagodbu da dobije dve godine zatvora, ali mu to nije uspelo - rekla je Tripkovićeva za „Alo!”.

Ona navodi da su veštaci saobraćajne struke utvrdili krivicu Beočanina i da je sud trebao da ima u vidu njihovo veštačenje.

- Ovako život mog sina vredi tri godine, a mi smo očekivali da će ubica mog deteta nakon šest godina suđenja biti adekvatno kažnjen - ogorčena je majka stradalog Ognjena.

Komentari (5)

bugi

18.06.2017 23:10

Sram vas bilo ,za ovo delo da je normalana drzava dobio bi 13-15 godina robije

zora vukasinovic

19.06.2017 07:13

@bugi - sud ne gresi isto kao sto pravedno presudi u slucaju luke karadzica niksicanina,koji je skrivio saobracajku tacnije u alkos stanju pregazio devojku staru 22g kod obrenovca.slucaj zastareo i nikom nista samo plus 1 na obrenovackom groblju.

markan

19.06.2017 07:16

Dobro jutro Srbijo :(

saw

19.06.2017 17:44

@markan - probudi se Srbijo

DRITA

19.06.2017 09:08

SRAMAN SUDIJA I SRAMNA ODLUKA!