Marinko Rokvić
Alo!/Rajko Ristić
Nikola Bojović

Alo!/Rajko Ristić

Nikola Bojović, Foto: Rajko Ristić

Vojnović, koji je priznao krivicu u zamenu za 10 i po godina robije, nije precizirao zbog čega su baš izabrali ime poznatog pevača, ali je otkrio mehanizam tajne komunikacije te kriminalne grupe.

- Ratko Kloljenšić, Slaviša Novaković, Miloš Delibašić i ja smo komunicirali putem mejla koji smo otvorili na ime „Marinko Rokvić”. Šifra nam je bila „more”. Nismo slali mejlove, već smo ih snimali u fajlu „nedovršene poruke” i tako komunicirali - otkrio je Vojnović, između ostalog, u tročasovnom svedočenju.

On je rekao kako su „odmah znali” da iza ubistva Branislava Brane Šaranovića (66), rođenog brata Slobodana Šaranovića, stoji Luka Bojović (43).

Ljut: Marinko Rokvić

Alo!/Rajko Ristić

Marinko Rokvić, Foto: Rajko Ristić

- Milošu su Šaranovići bili ujaci i on je počeo odmah priču o tome kako će da se sveti. Grupa koja je trebalo da osveti smrt Branislava Šaranovića osnovana je nešto pre ubistva Nikole Bojovića. Posle Nikolinog ubistva Miloš je rekao da će sada svi da misle da smo mi to uradili. Tada sam pomislio da smo i mi i naše porodice ugroženi. Miloša sam slušao bez pogovora. On nam je rekao i da Vlada Japanac (Vladimir Jovanović) priča po Beogradu da se sprema osveta za Bojovićevo ubistvo. Tada smo planirali da ubijemo njega. Ali tada smo čuli da je kum i desna ruka Luke Bojovića Luka Đurović iz Bara, pa smo odlučili da ubijemo njega - nastavio je Vojnović.

Svedok pokajnik je istakao da poznaje Delibašića zvanog Delija još iz osnovne škole, a Slobodana Šaranovića od 2006. godine.

- Delija i ja smo smo jedno vreme živeli zajedno. Bavili smo se otmicama i obili smo kladionicu - priznao je Vojnović.

Ubica Miloša Vidakovića detaljno je opisao plan za ubistvo Đurovića, kako su se smestili u štek-stan u Budvi i pikirali Đurovića, a potom i Vidakovića.

- Kada smo odlučili da ubijemo Vidakovića, u potrazi po Budvi pomagao nam je Uroš Mišić, koga je Novaković doveo u Crnu Goru iz Beograda. Mišića smo zvali Artiljero i znao je kako Vidaković izgleda, ali ga je primetio Delibašić. Kada sam ubio Vidakovića, ja i Novaković smo bili smo u panici. Sledećeg dana u stan su došli Delija i Uroš Mišić. „Gotov je, brate!”, oduševljeno mi je rekao Delibašić i pokazivao mi novine - ispričao je Vojnović.

Komentari (1)

????

08.07.2017 19:27

Kako ime mog email nezamenise? Gde sta susti tu nesto(zivo) imA.