Srebrno jezero
M. Mitrović
Srebrno jezero

M. Mitrović

Srebrno jezero, Foto: M. Mitrović

Bračnom paru je određen pritvor do 30 dana jer su u nedelju mimo propisa iznajmili plovila dečacima Stefanu (14) i Nikoli (13) Petroviću iz Trske kod Rače, koji su sa njih pali i udavili se.

Dečacima je najam pedalina najpre bio skup i odustali su od plovidbe, ali su im Dragan i Milanka spustili cenu, da bi uzeli od dece koliko-toliko para. Pritom, Stefanu, Nikoli i njihovim drugarima nisu dali spasilačke pojaseve, što su bili dužni, i pustili su dečake da isplove bez nadzora punoletnih osoba.

Na saslušanju pred tužiocem u Velikom Gradištu Stankovići su plakali, izjedala ih je griža savesti i saslušanje je nekoliko puta prekidano.

Kada su malo došli k sebi, rekli su da nisu bili upoznati sa načinom registracije, kao i da su samo površno upoznati s tim da moraju da imaju spasilačke dozvole.

 

Tagovi

Komentari (11)

Kad ce fantomke da ruse Tominu vikendicu?

16.09.2016 00:04

Oni koji misle da su krivi samo iznajmljivaci pedalina, ili da je njihova krivica najveca - e, ti su zapravo najvise krivi za smrt ove dece. To su oni koji okrecu glavu, kojima je uvek neko drugi kriv, koji obozavaju da pljuckaju iz fotelja . . . oni nisu ni ludi ni glupi, oni su zli.

hmm

16.09.2016 07:15

@Kad ce fantomke da ruse Tominu vikendicu? - bravo

dasa

16.09.2016 06:03

Nije ovo baš ovako.Proizvoljna je ovo ocena i izmišljotina onog koji je postavio ovaj tekst.Na ispitivanju nije bio sigurnu a niko mu i nije preneo šta se dogadjalo.Tako da ne treba stajati na muku ljudima i još izmišljati sve i svašta kad istraga nije završena.

roditelj

16.09.2016 07:39

Uz veliku tugu zbog ove uzasne tragedije,ne treba najvise kriviti davaoce pedaline. Nisu oni nudili po nizoj ceni da bi zaradili nego da bi i ovi decaci uzivali kao i njihovi drugovi. Medjutim,decaci su bili veliki i nisu smeli da na sredini jezera preskacu na drugu pedalinu. Ipak,po meni najkrivlji su dir.i tren.,oni su morali da ih kontrolisu.

nedementna

16.09.2016 11:10

@roditelj - Nisu roditelji zivu i zdravu decu to jutro predali vlasnicima pedalina,vec su ih poveli direktor i trener!Oni nisu njih pazili,pustili su ih van kontrole su svi bili,seli su u kafanu,a decu su im bila IZVAN VIDOKRUGA!Deca su se duze vreme vozilca ,a oni ih nisu videli,niti su znali gde su!Ti monstrumi su Krivi,a jos veca tragedija je mogla da bude,da se SVI PODAVE!

Zoran - Tico - Tico

16.09.2016 07:46

Sram vas bilo. Ne pominjete ubijenu, maloletnu decu, a bavite se Tomom pokušavajući da opravdate vlasnike pedalina. Da su dečaci imali pojaseve danas bi bili živi! A ovi, kao, jadnici, nisu znali ni za registraciju ni za pojaseve, ni za druge, propise, jedino su znali da je lokacija dobra, da mora da se naplati ponekad i po nižoj ceni makar neko uzgubio glavu. Kako možeš pustiti neplivača na pučinu bez pojasa!? I, ne pravite se blesavi. Ubili ste decu zajedno sa uhapšenima iz škole!

Marko Zajecar

16.09.2016 08:03

OK,ti ljudi sigurno nisu radili po svim propisima kao i mnogi drugi koji se bave slicnim poslom ali da mi vidimo koliko dugo se oni tu bave iznajljivanjem pedalina i zasto nijedna inspekcija to nije kontrolisala ili jeste ali je okretala glavu,Sad su oni zrtvene ovce ali ja bi jurio nadlezne inspekcije koje sigurno postoje ali najverovatnije su u to vreme sedili pred kafic kao i svi inspektori u Srbiji.

tockic

16.09.2016 08:21

Kako vas nije sramota sta pisete? Sram vas bilo....

Jasmina

16.09.2016 11:47

Strasna tragedija! Ali sta ce deca koja ne znaju da plivaju na pedalini? Zasto su prelazili sa jedne pedaline na drugu? To nisu mala deca, to su deca od 13 godina koja treba da su svesna da ne znaju da plivaju i koja je to opasnost! Lepo im je receno da se setaju i ne prilaze vodi..ali naravno, zamislite da poslusaju nastavnike! Generalno je problem sa svom decom- ne slusaju nikoga, srljaju u gluposti i ne znaju da cuvaju sebe!

barbara

16.09.2016 13:40

Vrtimo se kao drustvo u krug -ovde citam rasprave ko je kriv za ovu tesku tragediju ova dva mlada zivota...,normalo da su krivi vlasnici pedalina, videti odgovornost i direktora i dr. - i odrediti kaznu ! Ali, ne mogu roditelji dece biti bez odgovornosti - duznost je roditelja da ih vaspitaju za zivot. Da im objasne da ne mogu da traze samo svoja PRAVA, vec da imaju i ODGOVORNOST ! Imaju po zakonu pravo kao mladji maloletnici da rade, imaju i obavezu da se ponasaju odgovorno i u drustvu

Kasno se reaguje

16.09.2016 15:13

Ja sam isla na ekskurziju na srebrno jezero 2005 i tada su se moji drugari vozili pedalinama,niko im nije dao nikakve prsluke ,a nastavnici nisu branili...Verujem da je od 2005 pa ovamo uvek tako samo se ne reaguje dok se ne desi tragedija