Zubar Stomatolog
Shutterstock
Zubar Stomatolog

Shutterstock

Remont zuba u Srbiji jeftiniji nego na Zapadu, Foto: Shutterstock

Tim ljudima će, pored toga što će u Srbiji moći da srede zube i ugrade silikone, biti ponuđena i bogata turistička ponuda, koja uključuje razgledanje prirodnih i kulturnih znamenitosti naše zemlje.

Ministarstvo zdravlja i turističke organizacije već su napravili plan ovog projekta, koji bi prema prvim procenama godišnje mogao da donese Srbiji i do 200 miliona evra.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar najaio je da će uskoro biti raspisan konkurs za odabir privatnih stomatoloških odrinacija i klinika za estetsku hirurgiju koj eće pružati usluge stranim turistima.

- Svaka ordinacija koja želi da se uključi mora da ispuni određene kriterijume, da prostor izgleda pristojno, da imaju odgovarajuću opremu i adekvatan kadar i iskustvo. Zdravstveni turizam je neiskorišćen potencijal u Srbiji, pa smo odlučili da se aktivno uključimo na njegovom jačanju, tako što nudimo pomoć privatnim zdravstvenim ustanovama koje se bave estetskom hirurgijom i stomatologijom da privuku pacijente iz niostravstva. Očekujemo da to bide jedan sređen sistem. Ne samo da ćemo promovisati te ordinacije, već će ministarstvo zdravlja garantovati za kvalitet njihovih usluga - objasnio je ministar Lončar i napomenuo da će Ministarstvo imati svoj štand na svim sajmovima turizma u Evropi.