„Resavica“
Promo
Stevan Dželatović

Goran Jevremović

Stevan Dželatović, Foto: Goran Jevremović

JP za podzemnu eksploataciju uglja "Resavica" nastavlja da redovno radi i proizvodni procesi se nesmetano odvijaju i pored činjenice da je v.d. generalnog direktora uhapšen zbog sumnje da je primio mito, saopšteno je danas iz "Resavice".

Nakon nedavnog događaja, rukovodstvo i zaposleni u "Resavici" nastavljaju da izvršavaju sve svoje radne zadatke, kako bi se proizvodnja uglja i dalje nesmetano odvijala, a ugovorene poslovne obaveze i rokovi prema privredi i stanovništvu u potpunosti ispunjavali, dodaje se u saopštenju.

"Nesmetanim nastavkom aktivnosti i u novonastalim uslovima kada je v.d.generalnog direktora uhapšen, 'JP Resavica' pokazuje i svoj ozbiljan i odgovoran odnos prema državi, od koje je u prethodnom periodu imala veliku pomoć i podršku", navodi se u saopštenju.
Kako se dodaje, rudnik "Resavica" i svi zaposleni podržavaju sve aktivnosti države na suzbijanju korupcije u javnim preduzećima.

"Imamo puno poverenje u rad državnih organa, osuđujući svaki vid nezakonitog delovanja. Ko god da je nezakonito radio i ponašao se, za to treba i da odgovara".

Slučajevi poput nedavnog hapšenja, koji stvaraju izuzetno lošu sliku u javnosti o "JP Resavica", kako se ocenjuje u saopštenju, predstavljaju samo pojedinačne negativne primere koji nisu i ne smeju biti pravilo u ovom rudarskom kompleksu.

Iz "Resavice" poručuju da je ovo rudarski kompleks sa četiri i po hiljade zaposlenih koji svakodnevno u izuzetno teškim uslovima rade svoj posao odgovorno, profesionalno, naporno i krajnje požrtvovano.

"I upravo zbog svih poštenih, marljivih i vrednih radnika i rudara, u saradnji sa državom moramo učiniti sve da se ovaj rudarski kompleks što pre reorganizuje i stane na zdrave noge, što je u interesu domaće privrede i stanovništva i na ponos Srbije".

U saopštenju se dodaje da će u narednim danima preduzeti aktivnosti kako bi se, u saradnji sa resornim Ministarstvima, definisalo rukovođenje sa "Resavicom" u novonastalim okolnostima.

Komentari (2)

Aha haaa

21.04.2017 15:45

ma koja zajebancija? Kakve priče?

GornjoResavac

21.04.2017 20:54

NIJE SRAMOTA RADITI, SRAMOTA JE UKRASTI