bajka
PR
bajka

PR

Maša i medved su nas sve oduševili, Guliverova putovanja su bila predivna i duhovita, a istom stazom nastavile su bajke Robin Hud, Pepeljuga, Čarobni pasulj i Crvenkapa koje su zabavile decu širom Srbije, Crne Gore i Republike Srpske. Čuveni novinar Džeronimo Stilton, autor edicije U svetu mašte je za ovaj petak spremio novu bajku koja će roditelje vratiti u detinjstvo a mališanima podstaći maštu i odvesti ih na predivno putovanje.

Posle mnogih avantura u rodnom Mišogradu, zamršenih slučajeva od romantične Venecije do tajanstvene Amazonije, Džeronimo je za svoje najmlađe prijatelje, ljupke princeze i hrabre vitezove, prepričao devet najlepših bajki sveta: Maša i medved, Guliverova putovanja, Robin Hud, Pepeljuga, Čarobni Pasulj, Crvenkapa, Snežana i sedam patuljaka, Petar Pan i Alisa u zemlji čuda, u izdanju izdavačke kuće Evro Book i dnevnog lista Blic.

Snežana i sedam patuljaka je bajka koju su čuvena braća Grim po prvi put objavila 1812. godine, da bi dopunjenu, danas svima poznatu verziju, objavili 1854. godine. Priča o devojci čija je koža bela kao sneg, obrazi rumene poput trešnjica a kosa crna kao abonos već vekovima fascinira roditelje i decu. Magično ogledalce koje govori, Snežanina maćeha – ohola kraljica, sedam vrednih patuljaka i lepi princ su deo svevremenske bajke o ljubavi, požrtvovanju i dobroti koja pobeđuje svako zlo.

Deca koja čitaju postaju ljudi koji misle

Uz neprolazne bajke bogato ilustrovane crtežima u boji i vinjetama, Džeronimo je pripremio zanimljiva pitanja, koja kroz igru podstiču maštu, poboljšavaju koncentraciju i sposobnost zapažanja i obogaćuju rečnik najmlađih, ujedno ih učeći da postanu aktivni, kreativni čitaoci, da s lakoćom zapamte i prepričaju pročitano i izraze osećanja.

Odštampana na veoma kvalitetnom papiru i tvrdo ukoričena, ova knjiga dostupna je po neverovatnoj ceni od samo 399 dinara. Snežana i sedam patuljaka na sva prodajna mesta u Srbiji, Crnoj Gori i Republici Srpskoj stiže u petak, 1. jula. Zbog velikog interesovanja u prodaji će ostati i prvih šest knjiga iz ove edicije, Maša i medved, Guliverova putovanja, Robin Hud, Pepeljuga, Čarobni pasulj i Snežana i sedam patuljaka, ali je količina veoma ograničena i savetujemo vam da što pre potražite svoj primerak po istoj ceni.

Raspored objavljivanja bajki iz edicije U svetu mašte

Maša i medved 20. maj
Guliverova putovanja 27. maj
Robin Hud 03. jun
Pepeljuga 10. jun
Čarobni pasulj 17. jun
Crvenkapa 24. jun
Snežana i sedam patuljaka 01. jul
Petar Pan 08. jul
Alisa u Zemlji čuda 15. jul

 

Tagovi