Zaplenjen heroin na Gradini
Uprava carina
Zaplenjen heroin na Gradini

Uprava carina

Zaplenjen heroin na Gradini, Foto: Uprava carina

Jutros, na istom prelazu, dogodila se još jedna zaplena od preko kilogram heroina, saopštila je Uprava Carine.

U saopštenju se navodi da je u prvom slučaju, narkotik otkriven prilikom ulazne kontrole autobusa crnogorskog prevoznika, koji saobraća na liniji Istanbul-Rožaje.

U autobusu je bilo 20 putnika, čiji je prtljag detaljno pregledan, pa je tom prilikom, najpre utvrđeno da kofer jednog od njih, Tutinca (51), ima takozvano "duplo dno".

Tokom daljeg pregleda utvrđeno je da se preko čitave donje površine kofera nalazi PVC kesa, sa donje strane oblepljena indigom, sa strane zalepljena silikonom, a sa gornje strane posuta mlevenom kafom. Iz nje je, u prisustvu tužioca i kriminalističkih tehničara, izvađeno ukupno 5.604 grama heroina.

Zaplenjen heroin na Gradini

Uprava carina

Duplo dno kofera, Foto: Uprava carina

Nakon otkrivanja droge, autobus je podvrgnut pregledu skenerom, ali nisu pronađene nikakve nepravilnosti.

Što se druge zaplene tiče, za sada je poznato, saopštava Uprava Carine, da je reč o ulaznoj kontroli, prilikom koje je u akumulatoru automobila „Alfa romeo 147“ beogradskih registarskih oznaka pronađeno, prema preliminarnoj proceni carinika, preko kilogram heroina, što će biti i potvrđeno nakon merenja.

Vozač, Beograđanin, putovao je sam, bez prtljaga iz Turske i izdvojen je za detaljnu kontrolu, jer je pored svih ostalih indikatora, imao problema i da upali svoj automobil nakon pasoške kontrole, navodi se u saopštenju Uprave carina.

Komentari (1)

Slavko

30.06.2016 20:12

Narucili Ceda i estrada