Tanasije Toza Atanacković
Facebook
Tanasije Toza Atanacković

Facebook

Tanasije Toza Atanacković, Foto: Facebook

Kako “Alo!” saznaje, operativna saznanja policije govore da se obojica dovede u vezu sa trgovinom droge iz Južne Amerike. Ovu informaciju proveravaju inspektori u Smederevu kako bi razotkrili da li je to motiv pokušaja ubistva i samoubistva.

- Osim operativnih podataka, policija nije mogla da obavi razgovor ni sa Atanackovićem ni sa Jelićem jer su primljeni u bolnicu u teškom stanju. Upucani Jelić imao je nekoliko ustrelnih rana i umro je u bonici  - kaže naš izvor.
Ovaj zločin i dalje se prepričava u Smederevu. Očevici ranjavanja i samoubistva saslušani su u policiji i do detalja su ispričali kako je došlo do incidenta.

Voleo da se kocka

Preminuli Toza Atanacković je voleo da se kocka i to ga je koštalo dva braka. - Atanacković ima sina i dve ćerke. Voleo je kocku... Danima se priča da je on od Jele pozajmio novac i da verovatno nije imao da mu vrati. Možda je tu bilo i kamate, a s Jelom niko nije smeo da se igra. On je već odgovarao za dvostruko ubistvo. Ko zna, možda je Toza sve ovo uradio iz straha - priča jedan Smederevac.

 - Bilo je jezivo, krv je bila na ulici. Niko ne zna šta je Tozu nateralo na ovako nešto. Obojica imaju porodice. Bili su u inostranstvu. Znam da je Toza bio osuđivan i da je imao zabranu ulaska u zemlje EU. Ona mu je istekla ove godine i, koliko znam, planirao je da ide preko granice - objašnjava jedan od očevidaca.

Prema rečima očevidaca, Toza je na mesto zločina došao svojim „pasatom“. Jelić je najverovatnije došao „ševroletom“. Zanimljivo je da Jelić nije bio naoružan i da je važio za žestokog momka.
Inače, nekoliko sati pre pucnjave, Atanacković je najavio zločin na Fejsbuku porukom: „Ostajte mi svi živo i zdravo, meni je došlo vreme! Sve vas volim, ćao.“

Istragom je utvrđeno da su oba učesnika u pucnjavi odranije poznati policiji zbog nedela. Atanacković je hapšen i proveo je izvesno vreme u zatvoru zbog posedovanja nelegalnog oružja, dok je Jelić odslužio kaznu za ubistvo. On je 1993. osuđen jer je ubio, pa spalio bračni par, a hapšen je i zbog nasilničkog ponašanja. Jelić je 2008. hapšen i zbog prinude. On i njegov kompanjon su sumnjičeni da su dolazili u ugostiteljske radnje i njihove vlasnike primoravali da instaliraju njihove poker-aparate.

Osumnjičeni su vršili prinudu tako što su vlasnicima lokala pretili, između ostalog, i upotrebom fizičke sile. Takođe su se teretili da su vlasnike ovih radnji primoravali, uz pretnje fizičkom silom, da u svojim lokalima kao obezbeđenje zaposle njihove bliske ljude, inače lica iz kriminogene sredine. Za tako navodno pružene usluge, osumnjičeni su sami određivali visinu nadoknade.

Komentari (3)

caki

25.07.2017 14:15

Pravda zadovoljena dva kriminalca manje kilo leba vise to je uvek bio moj stav!

Dejan

25.07.2017 14:52

Ubio, spalio dvoje ljudi..? Pa koliko je robijao za to? E, zemljo Srbijo, ovde život ne košta ništa!

U mladosti krimosi

25.07.2017 19:14

U starosti ludosi i na kraju pogibija! Nije mi vas žao! Niste trebali ni da se radjate!