Novak Palombo
Profimedia
Novak Palombo

Profimedia

Novak Palombo, Foto: Profimedia

Mali Nole se preziva Palombo, ali, kad poraste, želi da bude kao Đoković. Majka Ana Marinković je, pogađate - Srpkinja, i očigledno je izuzetno ponosna na našeg najboljeg tenisera. Dečaku iz ove naše priče su reket i žuta loptica bili glavna zanimacija od malih nogu... Od rođenja je bio aktivno dete, prvo se bavio fudbalom i plivanjem, a sa dve godine je dobio prvi reket. Vrlo brzo su teniski stručnjaci prepoznali talenat u malom Novaku Palombu.

- Oduvek je bio pun energije, sa šest meseci je počeo sa plivanjem. Uvek voli da je napolju da se igra loptama - kaže Ana Marinković.

Malom Novaku nije mnogo trebalo da se nađe sa ocem Stivenom na pravom terenu, a omiljen potez im je kada imitira Đokovićev bekhend, pa čak i van treninga, “u prazno”.

- Stotine loptica prebaci preko mreže. Ima urođen takmičarski duh. Zna i kako se računa rezultat u tenisu i voli to da koristi kada trenira.

Uvek postavi neki cilj, na primer, da uradi 20 uspešnih voleja zaredom i istraje dok to ne ispuni. Čak i kad smo na odmoru, ako postoji teren, ode sa tatom da igra.

Mali Nole zna mnogo o tenisu, prati sva dešavanja i zanimljivo je da ima lopticu sa autogramom Stana Vavrinke.

Njegov trener Fatima Tafek oduševljen je sposobnostima budućeg teniskog asa.

- Toliko brzo napreduje za svoje godine da je to neverovatno.

Nema sumnje, nova zvezda je rođena, nadamo se da će Novak još dugo vladati tenisom. I posle velikog Novaka.

Komentari (2)

nedjo

22.01.2017 22:28

pisete kojesta,dete ce za par godina da zanimaju druge pametnije stvari u zivotu

Dr

23.01.2017 11:32

Kakve nebuloze piste to nije normalno svako drugo dete u srbiji igra bolje il isto tako i u australiji , clanak ocigledno placen a po prezimenu mama se udala za italijana i 90 posto presla u katolicanstvo jer talijani po tom pitanju u melburnu su zeznuti.