Zaplenjeni lekovi
Uprava carina
Zaplenjeni lekovi

Uprava carina

Ilustracija, Foto: Uprava carina

Račun Apotekarske ustanove Bor je na osnovu menica koje je pustila firma "Feniks" već nekoliko dana u blokadi za oko 231 miliona dinara i preti joj gašenje, izjavila je direktorka te ustanove Tatjana Videnović.

Ona je za Ist media iz Bora kazala da zbog duga od oko 350 miliona dinara prema dugogodišnjem dobavljaču lekova "Apotekarska ustanova", čiji je osnivač opština Bor, nema novca za nabavku lekova, kao ni za isplatu zarada oko 120 radnika iz Majdanpeka, Kladova, Negotina i centrale u Boru.

Prema njenim rečima, novca nema ni za servisiranje najosnovnijih potreba, kao što su struja, grejanje i zakup prostora.

"Feniks je imao menice koje im je za lekove i pomoćna sredstva dala bivša direktorka Snežana Janković i oni su nas sada blokirali", rekla je Tatjana Videnović.

Kako je objasnila, ona je po dolasku na mesto direktora i nakon primopredaje zatekla dug od oko 460 milina dinara, dok je na lageru posle popisa ustanovljena roba za oko 150 miliona dinara, dok se za 300 miliona izgubio svaki trag.

Prema saznanjima Ist media, tu ustanovu već napuštaju neki radnici, a nakon jučerašnjeg sastanka opštinskog rukovodstva sa predstavnicima Feniksa, situacija se nije pomerila sa mrtve tačke.

Ovaj portal prenosi i da će opštinsko rukovodstvo insistirati da se obelodani sudbina prijave policiji protiv bivše direktorke Snežane Janković, budući da je veliki deo duga nastao 2009. godine, kada je ta ustanova za kupovinu "zelene kafe", kontroveznog proizvoda za mršavljenje izdvojila gotov novac.

Tu robu je na srpsko tržište plasirao estradni menadžer i političar Saša Mirković.

(Produkcija je deo projekta podrške javnom informisanju koji sufinansira Opština Bor. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva)

Komentari (1)

mima

14.10.2016 22:40

Zašto nas zamarate ovim kad će to sve narod pozlatiti a oni će opet napraviti dug. Vlast sve bogatija - narod sve siromašniji.