Milan Popović
Đorđe Kojadinović
Milan Popović

Đorđe Kojadinović

Milan Popović, Foto: Đorđe Kojadinović

On otkriva da je tužio pevača Dragana Kojića Kebu, inače svekra njegove bivše, jer je malog Aleksandra sa majčinog rođendana dovezao kasno u noć, pri čemu mališan nije bio vezan na mestu suvozača.

- Reagovao sam kao i svaki drugi otac koji se brine za svoje dete. Jedina mogućnost koju imam u tim situacijama je da podnosim prekršajne prijave, da idem po sudovima i da se na sve moguće zakonske načine borim da zaštitim svog sina kada je ugrožena njegova bezbednost.

 

Da li ste zbog tog slučaja prijavili pevača?

- Podneo sam prekršajnu prijavu i očekujem da institucije reaguju u vezi sa tim slučajem. Po našem zakonu institucije reaguju kada se nešto desi, nisu tu da spreče nešto. Da je njih policija uhvatila, verovatno bi tu bilo dovoljno dokaza za prekršajni postupak. Ovako ćemo videti da li će postojeći dokazi biti dovoljni za neku presudu.

Prisustvovali ste konferenciji u Hrvatskoj povodom ravnopravnog roditeljstva. Smatrate li da bi ista mera trebala da se primeni i u Srbiji?

- Naravno da bi trebalo. To je tema koja je sve popularnija, ne samo u regionu, nego u celom svetu. S obzirom na to da se stari klasičan pojam porodice, gde majka sedi kod kuće, rađa decu, pere, pegla, čeka muža da dođe s posla, promenio i više ne postoji, time majka nije u mogućnosti kao ranije da vodi računa o odgoju dece. Majci je sada potrebna pomoć, zato što sada radi, ima svoj život, aktivnosti kojima je posvećena i ne može 100 odsto svog vremena da posveti deci. Postavlja se pitanje ko bi trebao majci da bude pomoć pri odgajanju. Logičan odgovor je - otac. U porodicama gde su se partneri razišli, to nažalost nije tako, već majci pomažu treće osobe, neretko bez saglasnosti oca. Tu dolazi do diskriminacije oca, nije im dozvoljeno da budu ravnopravni roditelj, te su diskriminisana i prava deteta i prava očeva. To je problem sa kojim je suočen ceo svet.

Severina i vi ste zajednički staratelji nad Aleksandrom, a Severina provodi više vremena sa njim. Zbog čega je to tako?

- Mi imamo zajedničko starateljstvo, ravnopravno smo odgovorni za vaspitanje našeg deteta, a majka ima 22 dana u mesecu, a ja osam. Kako ja da utičem i da budem odgovoran za vaspitanje mog deteta, ako majka ima dva i po puta više vremena da provede sa njim. To nije ni zajedničko starateljstvo, niti je ravnopravno roditeljstvo. Ja sam odgovoran, a sistem mi ne dozvoljava da imam uticaj na to.

Kako se osećate kada vidite da sistem onemogućava vašem detetu da provede ravnopravno vreme sa oba roditelja?

- Osećam se diskriminisano, kao i hiljade očeva. Kada se bude radilo na prilagođavanju porodičnog zakona, gledaću da na sve moguće načine učestvujem u procesu, da ne napravimo grešku, kao što je to učinila Hrvatska. Oni su rekli da zajedničko roditeljstvo znači da su oba roditelja odgovorna za odabir škole, lekara, vrtića i svih odluka u vezi sa detetom, a nisu definisali šta to tačno znači.

Da li vi učestvujete u bilo kojim odlukama u vezi sa vašim detetom i možete li na to da utičete?

- Ne mogu da utičem na to nikako, jer me niko ne pita. Nisam pitan ni za vrtić u koji će Aleksandar ići, ni za izbor doktora, čak je gospođa izjavila da je ona jedini staratelj deteta i da ona donosi sve odluke u vezi sa njim sama.

Bojim se da mi ne kidnapuju sina, kao Breninog Stefana

Nedavno su u medijima izašle fotografije na kojima Severina u vidno alkoholisanom stanju ulazi u kuću uz pomoć prijatelja. Ko se tada stara o Aleksandru?

- Ne znam, a ne znam ni zbog čega ne mogu da znam ko se stara o njemu kada majka dozvoljava sebi da bude u takvom stanju. Hteo bih zbog sigurnosti da znam da je taj neko ko ga dočekuje profesionalan da mogu mirno da spavam. Zabrinut sam za bezbednost Aleksandra. On je mnogo eksponiran medijski, da u razgovoru sa hrvatskim stručnjacima, oni govore “Ne daj bože, da se tvom detetu desi ono što se desilo Breninom sinu”. Svi se pozivaju na taj nemio slučaj i svi se mole da se to ne dogodi, a imate roditelja koji ne obraća pažnju na to i nastavlja da eksponira dete, kao da je to javno dobro. Nadam se da ipak majčinski instinkt nadvladava nerazum, ali to je nešto čemu samo mogu da se nadam.

 

Igoru ću odgovoriti, neka kaže koji problem ima 

Postojali su navodi da ste izvadili Aleksandru pasoš bez Severininog znanja. Da li je to tačno i kako ste reagovali kada je Igor Kojić javno na društvenim mrežama pomenuo taj slučaj?

- Dokazano je da je sve urađeno po propisu i u skladu sa zakonom koji važi za vađenje pasoša u Srbiji. Ne mogu da komentarišem insinuacije, neka Aleksandrov očuh konkretno kaže šta je imao u vidu, pa ću mu ja odgovoriti.

Vi ste javno rekli da vam smeta što Igor objavljuje slike na društvenim mrežama sa vašim sinom i time ugrožava njegovo pravo na privatnost. Šta ste tim povodom preduzeli?

- Voleo bih da moje dete odrasta srećno i anonimno. Što više ljudi na društvenim mrežama objavljuje njegove fotografije, to je teže da se to obistini. Svim redakcijama sam poslao upozorenje da se Aleksandrove slike ne objavljuju i trudim se na sve pravne načine da mu omogućim anonimnost.

 

Komentari (9)

zix

29.05.2016 16:04

Čoveče s kim si ti pravio decu. Od toliko žena pametnih, obrazovanih i lepih, nadje pevačicu koja je snimala ''filmove'', sad kukaj nad svojom sudbinom.

buba

29.05.2016 19:47

@zix - zix potpuno si u pravu......milane svi smo uz tebe ..bori se....uzmi dete i tebi pripada....a ona je udajom dobila dete.....mali keba ništa drugo i nije...bože našta taj degenerik liči....

Lana Schwartz

29.05.2016 16:23

Meni tacno zao ovoga Milana,sa kim je dijete napravio!A fin covjek čini mi se,i korektan. Cesto pomislim da se Severina i udala za malog Kebu da Milana napravi ljubomornim i zagorcava mu zivot preko sina.

mixi

29.05.2016 16:58

Nepravda je ogromna,ali pobeda je tvoja,

rastko

29.05.2016 18:04

Milane, brinite o svom detetu i borite se za njega! Severina je jedna velika rupa koja je našla zakrpu (porodica Kojić). Čista patologija... Muka mi je kada vidim to jadno dete kako manipulišu njime...

sale

29.05.2016 18:45

Kad dodjes u situaciju da ti Keba cuva i vaspitava dete mora da je uzasno i bolno samo cekam trenutak da mali pocne da peva ,,bregidi djanum,, hahahahaha pa Milane verujem da mozes da vratis vreme da ne bi ponovo napravio gresku i dete napravio pevacici koja voli i filmsku umetnost a Kojicima dodje kao bozija kazna za ko zna sta vec ali sad je kasno sad ti ostaje da se molis bogu da ne kosta puno i da mali sto pre dodje do 18 godina a onda je tvoj samo budi strpljiv i ne odustaj nego ih pritiska

Sara

29.05.2016 19:20

Pa da, pasos je pokrio tako sto je postao sa 500.000e pocasnin gradjanin grada Pancevo. A zna li se sto je u Zagrebu angazovao Klemovu agenciju da prate dete i majku? I da nije video dete 5 meseci? Srami se milane!

Sladjana

29.05.2016 20:20

Imam osecaj da je ovo,jedan jako fin covjek.Ne smijem rec i pametan,s obzirom kome je napravio dijete.Zao mi i djeteta,kako ga ova vucara od Beograda do Zagreba pa do Splita.Milana zelim ti puno srece i da budes uz svoga sina.

Bella italy

30.05.2016 13:28

Kao prvo maleni je presladak i nije prvo dijete razvedenih roditelja. Mislim da je savrsena ljubavnica gdja Kojic a Mile gricka prstice. Sad tko vise voli da se slika pitanje je.Mile je otkrio i nacin:"ogovarajuci bivsu"i glumiti zabrinutog oca.