Zorica Zoka Mitrović
Privatna arhiva
Zorica Zoka Mitrović

Privatna arhiva

Zorica Zoka Mitrović, Foto: Privatna arhiva

- Pronalazak čekića kojim je, navodno, ubijena Jelena Marjanović velika je stvar, ali bi pravi pogodak bio kada bi policija uhvatila osobu koja ga je bacila u Savu! - tvrdi Zorica Zoka Mitrović, prijateljica Zorana Marjanovića, optuženog za ubistvo supruge. 

Ona ističe da je Zoran nevin i sumnja da neko namerno uzima delove spisa koji njenom prijatelju idu u korist.

Zoran označen kao meta

Zorica Mitrović objašnjava zašto je pokrenula grupu podrške Zoranu. - Pokrenula sam na Fejsbuku grupu podrške samo zbog skandaloznog izveštavanja. Zoranu su na čelo postavili metu, u koju je pucao ko je hteo i iz čega je hteo. Iživljavanje nad njegovom porodicom traje i dan-danas. Mogu samo da ponovim što kaže Zoran: „Ovde sami bog da siđe, zli se ne bi postideli.“ Zavoleli su to svoje zlo... - kaže Zorica Mitović.

- Kada je reč o čekiću kojim je, navodno, ubijena Jelena, čula sam kada je advokat Aleksandar Zarić u jednoj TV emisiji pomenuo da se, navodno, dovodi u vezu sa ubistvom i da ga je Žandarmerija izvadila iz Save mesec dana posle ubistva. Kasnije sam čula da policija ima broj koji je pratila. Nije mi jasno što nisu došli do vlasnika tog broja i pozvali ga na saslušanje, da objasni zašto je bacio čekić i šta je tražio na nasipu u vreme ubistva - priča Zorica Mitrović.

Zorica je uverena da nekome ne odgovara da istina izađe na videlo, ali je istovremeno ubeđena da će pravda pobediti.

- Sećam se kada je advokat Veljko Delibašić začuđeno na početku istrage rekao da spisi nisu bili zalepljeni, iako zakon to nalaže! Svi listovi moraju da budu zalepljeni, tako da se ne mogu vaditi iz predmeta. U ovom slučaju to nije bila praksa. Ovde su izvlačeni listovi. Uzimali su ko je šta hteo… - tvrdi Zorica Mitrović.

Ona tvrdi da su nestali baš delovi predmeta koji ukazuju na Zoranovu nevinost.

Zoran Marjanović

Dejan Briza, ALO

Zoran Marjanović, Foto: Dejan Briza, ALO

- Sve ono što apsolutno ide u Zoranovu korist je otuđeno. Onda dolazim do zaključka da nekome istina ne odgovara, a da taj neko nisu Marjanovići. Sumnjam da je Zoranu uskraćeno osnovno ljudsko pravo, pravo na pravično suđenje, jer trud advokatskog tima da taj proces uvede u zakonske okvire pada u vodu. Sumnjam da neko sabotira ceo slučaj, jer advokati nisu dobili kompletan uvid u spise i ne mogu da spreme odbranu. Zoran apsolutno ima pravo na uvid u predmet koji se vodi protiv njega. Kada se na to doda i činjenica da tužilaštvo ima i skrivene spise i da delove sklanja od branilaca, onda se rađa opravdana sumnja da nešto ovde debelo ne štima. Pitam se zašto se u sakrivenim spisima nalazi snimak koji su zabeležile kamere na kući Jahovića? Ako na njemu nema ničeg što kvari ovu igru tužilaštva, zašto ga onda kriju? Zoranu odgovara samo istina, zato njegova odbrana insistira na svemu. Imam veliko poverenje u sud i uzdam se u fer suđenje - kaže Zorica Mitrović. 

jelena marjanović

Privatna arhiva

Jelena Marjanović, Foto: privatna arhiva

Podsetimo, ronioci Žandarmerije su mesec dana nakon ubistva pevačice Jelene Marjanović pronašli čekić za koji se sumnja da je korišćen prilikom njenog ubistva. Policija je nedugo nakon Jeleninog ubistva analizom baznih stanica mobilnih telefona na nasipu u Crvenki od 2. aprila 2016. otkrila mobilni telefon koji se u vreme ubistva nalazio u pevačicinoj blizini. Praćenjem kretanja tog mobilnog telefona utvrđeno je da je odmah nakon ubistva, oko 17 sati, njegov vlasnik počeo da se kreće ka Novom Beogradu. Poslednje lociranje bilo je na Savskom keju, u Novom Beogradu. Policija još nije identifikovala vlasnika tog broja.

Zoran pet puta razgovarao sa policijom

Advokat Zorana Marjanovića je, gostujući u jednoj emisiji, rekao da postoje dokazi da je Zoran odmah po Jeleninom nestanku više puta prijavio slučaj policiji.

- Zoran je pet puta razgovarao sa policijom. Na naš zahtev, dostavljeni su svi razgovori. Postoje svi snimci. Kuma je otišla da prijavi događaj u policiju i rekli su joj da ne može ona, nego da mora Zoran da dođe. On je otišao sa ocem oko 19.15, tako da je zvanično u 19.30 prijavio slučaj. Postoji pet Zoranovih razgovora sa policijom i svi su snimljeni - objasnio je ranije Zarić.

 

Komentari (11)

Sasa

11.04.2018 10:57

Uzas,jos ce ispasti da je pokojna Jelena izvrsila samoubistvo

deda Dragan

11.04.2018 11:14

И ја мислим да је тако. Чуо сам у јутарњем програму код М. Марића када се јавила НЕКА жена и каже: "Ја сам видела када су је изнели из куће замотану у неко ћебе када јој је само једна рука висила из ћебета". жена није хтеле да се представи, вероватно се плашила, али до ње се лако могло доћи ! А ЗАШТО НИЈЕ ?

VERAKINA

11.04.2018 14:52

@deda Dragan - Zato sto ocigledno nema volje da se ovo resi.Slicna stvar sa kumom Verom i njenim falsifikovanjem licne karte i dokumenata u vezi pokusaja prodaje kuce Jelenine majke...

Agata

11.04.2018 17:49

@deda Dragan - A ti si siguran da se do nje nije došlo? Kako znaš da nisu? Sve što ti ne znaš zove se da ne postoji.

GLUMICA

11.04.2018 12:07

jasno ko dan da je Zoran umesan u zlocin kao i ostali clanovi porodice...a ti predji na drugi slucaj inspektorko...ma ko krije nesto ..samo se s tim buni mada i zamajava narod.Jelena nije bila zema tog profila da bi je ubio neki mocnik ili politicar a muz doveo njemu na dogovorenom mestu.ZANEMITE VISE propale inspektorke.

NELUPAJ

11.04.2018 13:08

@GLUMICA - Nelupaj ona je radila na slucaju i skinulinje jel nije htela da radi protiv Zorana

koja bre inspektorka

11.04.2018 13:27

@GLUMICA - Kakva bre inspektorka, ta je lezala zbog ucena u zatvoru. Ista ko I ubice.

Strasno

11.04.2018 12:58

Pre svega, istragu sabotiraju Marjanovici. A kad Zorica ima tako dobro pamcenje, samo cu se osvrnuti na izjavu Vladimira koji je rekao da se ubica seta sa cekicem nedugo nakon ubistva - dakle imao je saznanje o tom cekicu uveliko pre javnosti. Izgleda da se svi gube u lazima pa misle da svi mi imamo amneziju. Verujem da ce policija i tuzilastvo uraditi dobar posao i da ce se svi ukljuceni u zlocin naci iza resetaka

Lena

11.04.2018 15:29

ZOKO ZOKO znas za onu izreku "ŠUPALJ SAM ZVEČI" pa bolje ti je cutis.Ko tebe shvata ozbiljno kada si ti sopstvenu zivu majku proglasila umrlom na drustvenoj mrezi gde ti je taj ZORAN medju prvima izjavio srceparajuce saucesce.PA TO JE DOKAZ KOJI STE VI PROFIL LJUDI. STO PUTA DA SE RODIS ILI DA ZIVIS JOS 100GODINA TI NIKAD NECES MOCI NI DELIC SVETLOG DA IMAS KAO JELENA.Tvoji postupci govore sve o tebi.Plasis se za sina a ovamo dajes izjave po novinama...MOZES DA LAZES LJUDE ALI BOGA NIKAD

zix

11.04.2018 15:39

Ova se predstavlja kao portparol advokatskog tima odbrane. Mnogo jaka samohrana majka, mislim pravno potkovana.

Sociolog

11.04.2018 22:11

Ma dokle vise i komentarisanje i naklapanje. Svi su nesposobni. Jos ce i onog zlotvora i osloboditi. Tu treba da dodju forenzicari iz Los Andjelesa,sve bi to resili za 24h. A sto tice Jelene,uopste mi nije jasna cinjenica da ona nije davno pobegla od njih. Svako bi je zastitio kao zenu da se pozalila. A imala je i gde da ode