Mi-17 Helikopter Vojske Srbije
Vesna Lalić
Mi-17 Helikopter Vojske Srbije
Mi-17 Helikopter Vojske Srbije, Foto: Vesna Lalić

Konkretni dokazi o pojedinačnoj krivici, na osnovu kojih bi mogla da se eventualno pokrene istraga, nisu pronađeni.

General Bandić je na Vojnom sudu, ali i u tužilaštvu ispričao sled događaja te noći. U izveštajima vojne komisije se navodi da je ministar odbrane Bratislav Gašić direktno razgovarao s Bandićem, kome je naredio da se helikopterom krene u akciju spasavanja bebe iz Novog Pazara.

Pritom, kako je navedeno, nije se postupilo po proceduri koju nalaže sistem Vojske Srbije, odnosno nije obavešten načelnik Generalštaba Ljubiša Diković. Komisija, koju je formirao Diković, predložila je da se pokkrene postupak za utvrđivanje odgovornosti za general-majora Ranka Živaka, generala Predraga Bandića, potpukovnika Ljubomira Josifovića i potpukovnika Gordana Pavlovića. Prva dvojica su prvostepeno oglađeni krivim za disciplinski prekršaj.

Komentari (3)

MIKI

29.10.2015 08:01

SRAMOTA KOD NAS JE PRECA POLITICKA KARIJERA NEGO 7 LJUDSKIH ZIVOTA LEPA NAS BUDUCNOST CEKA

mira

29.10.2015 14:09

Draga moja Vojsko,ovo Vam sve govori,koliko Vas civilni sektor,na celu sa Vrhuskom Srbije ceni.Glavu gore,placate ceh strogih Vojnih pravila.Kada je u pitanju civilni sektor,za njih to ne vazi,buduci da su oni ,pocev od Vrha ,nedodirljivi i gradjani prvog reda.Vojsku samo pominju kada spasava civile,ili je psuju ,kada se sama brani ,od napada 27 clanica NATO alijanse,pa ne moze da se izbori sa njima!Bitno je ,da Vojska ima preko 70% visokoskolaca,dok cela Srbija ima 6% visokoskolaca.

Lune

29.10.2015 15:50

Nebudite smesni, bila je teska vremenska situacija..samo vrebate nekog da ocrnite,ispljujete..to je splet nesretnih okolnosti u ozbiljnoj situaciji spasavanja deteta