Luka Bojović
promo
Luka Bojović
Luka Bojović, Foto: promo

 

On je od veća Apelacionog suda zahtevao da Bojoviću i još trojici okrivljenih ne sudi veće sudije Vladimira Mesarovića, sin sudije Nate Mesarović, već drugi delioci pravde.
- Tražim da se presuda u celosti ukine ili dodeli drugom veću, a to zahtevam sa gorčinom. Ukoliko se ovaj predlog ne prihvati, tražim da se povećaju kazne optuženima - rekao je tužilac Velimir Golubović, ne precizirajući zbog čega nije zadovoljan radom sudskog veća koje je donelo prvu presudu.


Tužilaštvo za organizovani kriminal tražilo je ranije da se Bojović osudi na kaznu od 30 do 40 godina zatvora. Bojovićevi advokati Dragoslav Ognjanović, Borivoje Borović i Branislav Tapušković tražili su da se potvrdi oslobađajuća presuda.


Tužilac je tražio povećanje kazne i za Vladimira Milisavljevića, zvanog Vlada Budala, koji je takođe oslobođen krivice za atentate na Draškovića i Nedovića, kao i za ubistva njihovih telohranitelja Dejana Živančevića i Milutina Jovičića 2004. godine.


Advokat Slavko Petrić, branilac Sretka Kalinića osuđenog na 35 godina zatvora zbog tri ubistva i dva pokušaja ubistva, tražio je da se ukine presuda, dok je Miloš Simović, koji je dobio 30 godina robije, tražio da mu se ublaži kazna za ubistvo Milutina Jovičića.


Kalinić je samo rekao da se pridružuje reči svog advokata. Između njega i Simovića, koji je osedeo i smršao u zatvoru, juče su u boksu za optužene sedela četiri čuvara. U publici je bila i Marija, sestra Luke Bojovića i njegov brat od strica, zlatar Nebojša Bojović. Sud će odluku doneti naknadno.