Hašim Tači
Associated Press
Ne bira  sredstva:  Hašim Tači

Profimedia

Hašim Tači, Foto: Profimedia

"Ne treba samo da optužujemo jedni druge, već kao prvo da preduzmemo odgovornost, svaka strana za sebe", rekao je predsednik Kosova.

Kosovo će pred Međunarodnim sudom pravde tek otvoriti poglavlje pronalaženja pravde za genocid izvršen u vreme predsednika Srbije Slobodana Milošević, izjavio je Tači u interjuu za "Danas".

Kosovo za tu tužbu veoma dobro pripremilo, rekao je Tači i dodao da "zemlja na čijem je čelu ne može da bude blokirana prošlošću a ni da se hrani istorijom.

Tači je naveo da je šokiran jezikom u beogradskim tabloidima ali i jezikom pojedinih političara koji koriste kada govore o Kosovu.

I kampanja Srbije protiv učlanjenja Kosova u međunarodne organizacije ima rasistički prizvuk, rekao je on i dodao da je to za žaljenje.

Tači je naveo da su severu Kosova, odluke koje je on doneo kao premijer na integraciji severa tokom briselskog dijaloga donele "dividendu mira" i omekšale situaciju.

Rekao je da mir nije dovoljan, da postoji potreba za novim radnim mestima, za razvijenom privredom, jasnom situacijom, i razmenom između dva naroda.

Komentari (4)

milan

30.07.2016 01:54

prvo tacija na robijy pa da raZgovaramo

slavko

30.07.2016 07:15

taci kani se kavge i megdana i murat je izgubijo glvu na kosovu ti si dosiljc na kosovo rbija a nisi ratnik

Драгомир

30.07.2016 07:16

Хашим Тачи је србин из фамилије Даниловић са славом Митровдан!Његов прадеда поп Радосав Даниловић је ИЗ КОРИСТИ прешао у ислам са новим именом Јусуф.Попадија му је родила четири сина од којих је један деда Хашима.На жалост тај безумни чин мењања вере платила је животом његова друга жена туркиња која је умрла на порођају.Као муслиман није имао никакву значајну улогу већ је био обичан слуга и безбожник.Тачи обележава славу Митровдан и на Космету се зна да је србин као и многи шиптари.

starica

30.07.2016 07:31

"Ko te ne zna skupo bi te platio" - ligava zmija koja me u mnogo cemu podseca na turskog Hitlera!