Turska demonstracije
Twitter
Turska demonstracije

Twitter

Turska  Foto: Twitter

Čavušoglu je to izjavio u intervjuu za tursku televiziju "Haberturk", a preneo Rojters.

Prema informacijama NTV, poznata komentatorka i bivša poslanica turskog parlamenta Nazli Ilidžak nalazi se na listi novinara za kojima je izdat nalog za hapšenje.

Rojters podseća da su turske vlasti suspendovale, uhapsile i stavile pod istragu više od 60.000 vojnika, policajaca, sudija, članova nastavnog osoblja, državnih službenika i drugih u danima nakon pokušaja puča 15. jula.

Uhapšena tri vojnika zbog napada na Erdoganov hotel u puču

Turske vlasti uhapsile su danas trojicu vojnika osumnjičenih da su učestvovali u napadu na hotel u letovalištu Marmaris gde je predsednik Redžep Tajip Erdogan boravio u vreme neuspelog puča.

Vojnici su pritvoreni u opsežnoj operaciji potrage u zoni Marmarisa.

Još četvorica vojnika su u bekstvu, prenosi AFP pozivajući se na tursku agenciju Anadolija.

Trojica vojnika su uhapšena tokom kontrole saobraćaja u oblasti Marmarisa i odvedena u policijsku stanicu na ispitivanje.
Napad na Erdoganov hotel, u kome je letovao sa porodicom, uključujući zeta, ministra energije Berata Albajraka, usledio je neposredno nakon što je napustio letovalište i pošao avionom za Istanbul.

Erdogan je posle toga govorio da bi bio ubijen ili uzet za taoca da je ostao samo 15 minuta duže.

Novinska agencija Dogan je objavila sliku trojice muškaraca u policijskom kombiju koji su delovali prljavo i izmučeno posle deset dana u bekstvu.

Turkiš erlajns" otpustio 211 zaposlenih posle puča

Turska državna aviokompanija "Turskiš erlajns" saopštila je danas da je otpustila 211 zaposlenih, navodeći kao razlog njihovu navodnu povezanost sa verskim pokretom Fetulaha Gulena, kojeg turska vlada okrivljuje za pokušaj vojnog puča 15. jula.

U saopštenju "Turskiš erlajnsa" se navodi da su radni ugovori 211 radnika okončani zbog operativne neophodnosti, neefikasnosti, lošeg rada, kao i pružanja podrške pokretu Fetulaha Gulena, koji živi u SAD, preneo je Rojters.