Nadia Murad
Youtube printscreen
Nadia Murad

Youtube printscreen

Nadia prezivela pakao, Foto: Youtube printscreen

Nadia Murad (24), pripadnica kurdske manjine Jezida u Iraku, opisala je svoje stravično iskustvo kao seksualne robinje ISIS-a.


Nadia je bila jedna od približno 7.000 devojčica i žena Jezida koje su otete iz svojih sela usjevernom Iraku tokom 2014. godine.

Teroristi su poharali grad Sinjar, gde su muškarcima naredili da se preobrate ili umru, a žene oteli kako bi ih prodali u seksualno ropstvo.

Tada je Nadija izgubila celu porodicu, koju su teroristi brutalno ubili, a nju su odveli u Mosu.

U svojoj novoj knjizi Nadia je opisala kako je seksualno nasilje počelo istog trenutka kada je stavljena u autobus za Mosul.

Jedan od militanata uhvatio je za grudi, a Nadia kaže da je pretrnula od straha.

"Kao da sam osetila vatru. Niko nikada me nije pre tako dodirnuo. Moje suze su pale na njegovu ruku, ali nije prestao", opisala je Nadia svoje iskustvo i dodala da su je odveli na tržište robljem.


Nadiju je tu uzeo jedan sudija kom je bila četvrta seksualna robinja. Ona je bila zatočena u njegovoj kući, gde ju je tukao i silovao svaki dan.

U knjizi je navela da ju je tukao ako bi zatvorila oči dok je siluje i prisiljavao da liže med s njegovih stopala.

Čuvari je silovali za kaznu

Nadia je jednom pokušala da pobegne iz zatočeništva ali su je ubrzo uhvatili. Tada su je, kako tvrdi, šestorica čuvara grupno silovala za kaznu, a zatim su je silovali i ostali militanti.

"Nikad ne znate ko će sledeći da otvori vrata i da te napadne. Samo znaš da će se to dogoditi i da bi moglo da bude još gore.

Nesrećna devojka je napokon uspela da pobegne iz kandži terorista. Dospela je do izbegličkog kampa u severnom Iraku i postala jedna od 1.000 žena izabranih za izbeglički program nemačke vlade prošle godine.

Od tada radi kao aktivista i nominovana je za Nobelovu nagradu za mir.

U knjizi je poručila: "Želim da budem poslednja devojka na svetu s pričom kao što je moja."