Silovanje Zlostavljanje Porodično nasilje
Profimedia
nasilje silovanje batine tuče ženu

Profimedia

Brutalno je pretukao u vikendici, Foto: Profimedia

Damiru Pejoviću (51) iz Sarajeva, koji je optužen da je duže vreme zlostavljao i držao u ropskom odnosu nemačku državljanku, Veće Kantonalnog suda produžilo je pritvor za dva meseca.

On se sumnjiči da je više od godinu dana u ropstvu držao državljanku Nemačke T. D i da ju je zlostavljao. Tokom istražnog postupka saslušana je T. D. kao i Pejovićeva bivša supruga H. T., koju je, takođe, godinama zlostavljao.

Ove informacije potvrdio je Ismet Mehić, advokat koji zastupa obe žrtve, a koji je ovaj mučni slučaj prijavio Tužilaštvu.

Nakon Mehićeve prijave, kako piše Avaz, u strogoj tajnosti specijalci su organizovali akciju spasavanja nesrećne Nemice, koja je bila zatočena u stanu u sarajevskom naselju Pejton.

Optužnica protiv Pejovića podignuta je 11. aprila ove godine, a u njoj je iznesen niz šokantnih detalja zlostavljanja, koje su obe žrtve preživele.

Naime, prema navodima optužnice, Pejović je od kraja septembra 2015. do 17. januara ove godine, dok je bio u vezi sa T. D, postepeno uspostavio kontrolu nad njenim ličnim i profesionalnim životom i stavio je u ropski položaj. U decembru 2015. ograničio je T. D. slobodu kretanja tako što joj je na mobilni telefon instalirao program za lociranje, kako bi imao uvid gde se ona nalazi.

Od 17. januara nesrećna žena nije mogla nikuda da ide niti da stupi u kontakt sa nekim bez Pejovićevog dopuštenja. On ju je na takav odnos prinudio tako što ju je snimao tokom seksualnog odnosa na početku veze, a potom pretio tim snimcima da ga ne bi prijavila policiji.

Takođe, u januaru ove godine brutalno je pretukao T. D. u njenoj vikendici u Hadžićima. Rukama ju je udarao po glavi, ramenima, nogama... U jednom momentu uhvatio ju je za glavu i, držeći je za kosu, njenom glavom udario staklo slike na zidu iznad kamina u vikendici. Ona je tada zadobila lake povrede, nagnječeni su joj slepoočnica i ušna školjka.

Optuženi je pretio da će ubiti i maloletnu ćerku ubiti T. D. tako što će im poslati narkomana da ih ubode iglom zaraženom hepatitisom i HIV-om. Žrtva je sa svog računa morala Pejoviću da isplati i oko 30.000 evra, kako bi se iskupila za svoje “loše ponašanje”. On je za taj novac kupio sebi automobil i sportske motocikle.