Rekovac
Levačke novine
Rekovac
Rekovac, Foto: Levačke novine

Reč je o Miloradu Živanoviću (68) iz Siljevice i Jelici Stevanović (87) iz Lomnice. Osobe su pronađene 3 i 5 januara, kada je u tom kraju vladalo snežno nevreme.

- Baka je bila teško bolesna, izašla iz kuće u dvorište, verovatno je pala i nije mogla da ustane, smrzla se. Druga osoba je najverovatnije bila alkoholičar, uhvatila ga vejavica, mećava i on je pao u smet, zavejao ga sneg i preminuo, objasnio je direktor Doma zdravlja dr Ivan Anđelić.

Predsednik opštine Đorđević ističe da je nije umesno spekulisati oko razloga smrti te dve osobe.

- Šta se dogodilo u tom trenuku nije umesno nagađati, da li su se možda okliznili ili prirodna smrt. Licitirati nad takvim stvarima, ne znam šta da kažem. Samo obdukcija može da pokaže šta je tačan razlog smrti, evident je da je neki problem bio u tom trenutku sa njihovom zdravstvenom i fizikom sposobnošću. Osobe su nađene u svojim dvorištima u Lomnici i Siljevici, živele su same, ali imaju svoje šire porodice koje brinu o njima. Nije reč o beskućnicima. Ljudi imaju svoje potrebe i moraju da izađu van kuće, da li je prirodna smrt ili od pada, zapitao se on.

Inače, opština uprava u Rekovcu je tokom snežne mećave održava sve puteve u prohodnom stanju I čak čistila sve sokake u selima.

U opštini Rekovac svi putni pravci, državni i lokalni putevi i sokaci u 32 sela, su očišćeni od snega, čija je visina od 30 do 40 centimetara, izjavio je danas Tanjugu v.d direktora Direkcije za urbanizam i izgradnju opštine Aleksandar Antić. Reč je o oko 150 kilometara puteva i sokaka u nadležnosti Direkcije, precizirao je Antić. "Uspeli smo za kratko vreme, za dva do tri dana, da uđemo u svako od 32 sela opštine, tako da u opštini nismo imali zastoja na putevima u užem vremenskom periodu zbog snega. Sve puteve prvog i drugog prioriteta mi smo uspeli da očistimo, računajući i seoske sokake, što je vema uspesno s obzirom na količinu snega koji je napadao i na konfiguraciju terena", rekao je Antić.