Aleksandra i Milena Vasić
Facebook
Mesto zločina

Dejan Briza

Mesto zločina, Foto: Dejan Briza

Ovo je za „Alo!“ kroz suze ispričao Žikica Vasić iz Smedereva, otac Aleksandre Vasić (33) i muž Milene Vasić (58), koje je 7. februara ubio, pa zapalio Dalibor Simijonović (33), Aleksandrin nevenčani suprug, sa kojim je čekala bebu. Dalibor je nakon krvavog pira i sam nastradao u požaru.

Podsetimo, Dalibor je u sredu ujutru došao u kuću porodice Vasić u Gogoljevoj ulici u Smederevu, u kojoj je zatekao nevenčanu suprugu i njenu majku. Očajni Žikica kaže da su mu ćerka i žena izgorele do neprepoznatljivosti.

- U mrtvačnici nisam mogao da ih prepoznam. Od njih su ostale samo kosti i pepeo. I Dalibora sam video u mrtvačnici. Glava i lice su mu netaknuti. Zbog toga sumnjam da je on najpre zaklao Aleksandru, a potom ubio Milenu. Mislim da ih je potom polio benzinom i zapalio, pa ih gledao dok se i sam nije ugušio - priča Žikica i dodaje da pretpostavlja da je Dalibor ušao u njihovu kuću na prevaru.

- Pretpostavljam da je Milena bila u toaletu, što je on iskoristio da neopaženo uđe u kuću. Verujem da je onda otpočeo raspravu sa Aleksandrom, tražeći od nje da mu se vrati. Ne bi me čudilo ni da joj je prvo pretio nožem i benzinom, a da je kada nije pristala da pođe sa njim odlučio se da je ubije - očajan je Žikica.

Gde su ti bile oči da daš ćerku Daliboru

Žikica Vasić prisetio se jedne situacije koja se odigrala u njegovoj kući nakon što su on i njegova žena saznali da je Aleksandra trudna.

- Kada su nam Dalibor i Aleksandra saopštili da čekaju dete, napravili smo slavlje u kući. Veselili smo se i plakali od sreće. Slavlje se završilo, a oko ponoći nam je banuo Daliborov otac u vidno alkoholisanom stanju. Sećam se da je tada lupio šakom o sto i obratio se mojoj ženi rečima: „Prijo, gde su ti bile oči da daš ćerku mom sinu!“ Niko od nas nije tada shvatio poruku - rekao je Žikica.

Čovek koji je u jednom danu ostao bez svojih najmilijih kaže da se njegova supruga Milena borila sa podivljalim Daliborom.

- Moja Milena je sigurno skočila na njega kako bi odbranila našu ćerku, ali on je bio jači - neutešan je Vasić.

Prema njegovim rečima, on još ne može da se pomiri sa gubitkom i kaže da svakoga dana saznaje poneki detalj o svom nesuđenom zetu.

- On se više puta ženio. Čuo sam da je jednu od svojih bivših tašti takođe izbo nožem. Sada kada me je zadesila ova tragedija, na površinu isplivavaju razni negativni detalji iz njegovog života. On nije bio čovek kakvim se predstavljao u početku. Izgleda se iza te njegove maske krilo lice zla - jecajući priča Žikica.

Žikica Vasić

Dejan Briza

Žikica Vasić, Foto: Dejan Briza

Podsetimo, vest o tragičnom požaru, koji je u sredu ujutru izbio u porodičnoj kući Vasića, šokirala je meštane Smedereva. U prvi mah se mislilo da je troje ljudi nađenih na zgarištu stradalo nesrećnim slučajem. Međutim, Žikica Vasić je od prvog dana tvrdio da nije reč o nesreći, već o monstruoznom zločinu.

Ubicu niko nije identifikovao

Kako nezvanično saznajemo, niko od rodbine Dalibora Simijonovića juče nije došao u mrtvačnicu kako bi identifikovao njegovo telo.

- Niko se još nije pojavio. Ne znam da li su još u šoku ili ne žele da ga vide, čak ni mrtvog, posle onoga što je uradio - kaže Žikica.

Nažalost, njegove slutnje su potvrdili i istražitelji, koji su dan nakon tragedije utvrdili da je Dalibor Simijonović usmrtio nevenčanu suprugu i njenu majku, a potom sebi zario nož u stomak i zapalio kuću, u kojoj su sve troje izgoreli.

- Znao sam da je Dalibor odgovoran za njihovu smrt. Ubio ih je samo zato što ćerka nije htela bolesna i trudna da mu kuva supu - rekao je ranije Žikica.

Istragom je utvrđeno da je Simijonović kobnog jutra u sedam sati iz svoje kuće u selu Radinac taksijem krenuo ka Smederevu. Na jednoj pumpi se zaustavio i kupio benzin, kojim je polio žrtve i kuću.

Sahrana ubijene majke i ćerke još nije zakazana, pošto se tela i dalje nalaze u kapeli i čekaju se rezultati DNK analize.

Komentari (4)

Sloboda

10.02.2018 06:58

demokratija,zadruge,parovi, divlji i pitomi brakovi, 75 posto u političkim fabrikama, 25 posto radi za bednu koru hleba i to je to.

Milica

10.02.2018 14:14

@Sloboda - Nema to veze sa teskocama u zivotu,vec sa njegovim detinjstvom.Ono sto je gledao od svojih najblizis to je i nasledio.Svi hoce decu a posle ih ne uce,ne vaspitavaju.Prepuste ih ulici..i oni postanu losi i bezosecajni ljudi..

Filip

10.02.2018 11:58

A sta i ocekivati kada zene hoce nekog loseg momka, posto su takvi frajeri. Samo mi nije jasno kako je pristala da bude sa njim, ako se vec zna da je imao nasilnicku proslost. Zene kao navodno biraju nekog ko ce biti pazljiv prema njima.

Crni

10.02.2018 15:31

Nece skoro ni jedna da se zabavlja a kamoli uda za nekog mucenika koji radi posteno za neku bednu crkavicu.Danas se gleda da si neki frajer lik.itd.a sto nemas mozga ni gram nije bitno.e posle kad te taj isti decko prebije.ili nedaj Boze ubije.onda je kasno.