Beba Bebe
Shutterstock
Beba Bebe

Shutterstock

Mali Santino vratio mamu u zivot, Foto: Shutterstock

Policajka Amelija Bana iz Argentine pravo je medicinsko čudo. Amelija (36) i njen suprug doživeli su u novembru 2016. godine tešku saobraćajnu nesreću. I dok su Amelijin suprug i četvorica drugih kolega iz nesreće izašli nepovređeni, Amelija koja je bila u petom mesecu trudnoće, zadobila je teške povrede glave zbog kojih je pala u komu.

Lekari nisu davali dobre prognoze za Ameliju, ali su je održavali u životu kako bi pokušali da je porode i bar spasu dete. Mesec dana nakon nesreće, na Badnje veče, došlo je vreme da mali Santos dođe na svet. Ameliju su porodili carskim rezom, a bebu su smestili u inkubator sa nadom da će oboje uspeti da pobede tešku životnu bitku.

Srećom, Santino je bio dovoljno jak i krenuo je brzo da napreduje, dok je Amelija i dalje ležala usnula u bolničkom krevetu. Porodica je redovno odnosila bebu u sobu, ali Amelija nije reagovala, sve do Uskrsa prošle godine kada je konačno otvorila oči. Tada je prvi put privila svog sina na grudi. Pred njom je bio dug oporavak, s obzirom da je imala velike poteškoće pri govoru.