Sanduk kovčeg sahrana
Profimedia
Sanduk kovčeg sahrana

Profimedia

Ilustracija, Foto: Profimedia

Marina Brkić (43), majka trojice sinova, koju je ubio suprug na ulici u Minhenu, sahranjena je u četvrtak na groblju u Sibinju.

Oni koji su poznavali Marinu opraštali su se od nje objavama na društvenoj mreži.

"Sahranjena je jadna žena. Trpela je nasilnu i pijanu budalu skoro 25 godina. Izdržavala je tri sina, služeći stare ljude, jer bi on penziju popio i potrošio u kladionici. Kada je služila mog ujaka i ujnu, plačući je odlazila, jer nije znala šta je čeka kod kuće, batine ili isterivanje. Sinovi sada plaču i pitaju se, kao i svi mi, zašto se takvi monstrumi ne strpaju u ludnicu. Jedino dobro u čitavom ovom zlu je to što je izbo u Nemačkoj, jer dobiće, ili doživotnu kaznu ili najmanje 20 godina zatvora, a ovde bi ga drugi dan pustili kući. Neka ti je laka zemlja Marina", napisao je na Fejbusku jedan njen poznanik. 

Marinin sugrađanin Branko R., čijim je starim rođacima ubijena pomagala u kućnim poslovima, rekao je za 100posto.hr da je njen život bio pravi pakao.

"Nasilni suprug Josip tukao je sve vreme. S tri je sina, svako malo, bežala svojoj mami, policija je dolazila na stotine puta, ali ništa se nije promenilo. Svaki odlazak kući za nju je bio mogući susret sa smrću jer tamo je čekao dokoni nasilnik koji je, sa samo 35 godina, otišao u malu vojnu, invalidsku penziju i celu je ostavljao po birtijama. Nesrećna žena je na kraju odlučila da ode iz Hrvatske. Odselila se kod sestre u Nemačku gde se i zaposlila, a njen nasilni suprug je, za to vreme, devet meseci proveo u Vrapču, na lečenju. Kada je izašao, otišao je za njom u Nemačku, obećavao joj da više neće piti, ali se nedugo zatim napio i ponovno je strašno pretukao. Sestrin muž mu je, odmah nakon toga, kupio kartu kako bi se vratio u Hrvatsku i dao mu je 100 evra, ali monstrum nije otputovao, nego je presreo majku svoje dece na ulici i brutalno je izbo nožem“, kaže Branko R.

Kako pišu hrvatski mediji, Marina je pre tri sedmice dozvolila svom suprugu da dođe kod nje u Nemačku, kako bi ponovo pokušali. Mužu je navodno poverovala da nije pio alkohol šest meseci i zajedno su iznajmili stan. Ali, Marina se ubrzo predomislila, navodno jer je muža zatekla u alkoholisanom stanju. Dala mu je potom novac za autobusku kartu i trebalo je da se on vrati u Hrvatsku. Kobnog jutra, u četvrtak oko 4 sata krenula je na posao, a on je krenuo za njom.

Komšije je oko 4.15 sati probudila buka s ulice. Čuli su vrisku. Muž je Marinu izbo nekoliko puta. Iako su policija i hitna pomoć brzo stigli, za Marinu nije bilo spasa. Preminula je u bolnici.

Kako navode, njen muž se nije opirao hapšenju, već je sav krvav stajao pored Marine koja se borila za život.

 

Komentari (2)

olgabg

01.12.2017 09:15

ja sam pijanog muza trpela samo 4 godine, uzela dete i bez para, stana i posla otisla u nepoznato...sluzila sam stare ljude radeci po kucama, cistila tudje kuce i izvukosmo se! Psiholozi kazu da je najcesce izgovorena laz `u braku sam samo zbog dece`...Svakako mi zao zene, ali ne razumem i ne postoji ni jedan razlog da zena ostane u nekom braku gde ima nasilja, alkohola, droge...

U pravu si!

01.12.2017 11:26

@olgabg - Dozvolila je da joj dodje glave.