Viktor Troicki
Profimedia
Viktor Troicki

Profimedia

Viktor Troicki, Foto: Profimedia

- Krivo mi je što nismo odigrali meč do kraja, žao mi je Ducija, ali sam srećan što sam u trećem kolu - rekao je Troicki nakon meča.

- Obojica smo teško ušli u meč, nismo igrali baš najbolji tenis. Na početku je on bio dosta bolji, igrao je ofanzivnije i dobro je pogađao. Potom sam se malo opustio, došao sam sebi i uspeo da preokrenem, ali sam zaista katastrofalno servirao ceo meč. Mučio sam se sa tim, jer kad mi ne ide prvi servis ne osećam se najbolje u igri - rekao je Troicki.

Teniseri su u prvom setu napravili po dva brejka, a 81. na svetu Lajović dobio gaje u taj-brejku sa 7:4.

- Opustio sam se posle prvog seta, pritisak je nestao. Osećao sam ulogu favorita, bio je mali pritisak jer igram protiv Ducija prvi put. U drugom setu sam se opustio i krenuo da igram malo bolje, pogađao sam udarce koje nisam u prvom setu, igrao sam agresivnije, drugi set sam zasluženo dobio... U trećem sam već video pad kod njega, video sam da nešto nije u redu - rekao je Troicki.

Troicki će u trećem kolu igrati protiv Francuza Žila Simona, koji je bio bolji od Argentinca Gvida Pelje sa 3:2.

- Simona nikad nisam dobio, zaista mi ne odgovara, zato sam malo više navijao za Pelju - rekao je Troicki uz osmeh i dodao da je francuski teniser sjajan momak i da su dobri prijatelji.

- On stiže sve, nezgodan je, može da trči beskonačno... Čak i kada igraš agresivno moraš do kraja da ga dokusiriš agresivnom igrom, a to meni do sada nije uspevalo. I kad sam igrao dobro opet nisam uzeo set protiv njega. Ima igrača koji ti odgovaraju i koji ti ne odgovaraju - naveo je Troicki.