Dijeta
promo
Dijeta

promo

Dijeta, Foto: promo

ŽVAKE: Najbolja zamena za viskokalorične grickalice za kojima posegnemo u trenucima dosade, gladi ili kada gledamo film su žvake.

VELIKI TANJIR: U pitanju je optička varka. Ukoliko budete jeli iz velikog tanjira, imaćete utisak da ste pojeli mnogo više, i to će zadovoljiti vaš dnevni unos hrane. Suludo, ali istinito, po mogućstvu koristite plave tanjire, jer plava boja čini hranu manje primamljivom. Crvena, žuta i narandžasta boja stimiluši apetit, pa tako nije slučajnost zašto su skoro svi kiosci sa brzom hranom baš u ovim tonovima.

MUZIKA: Slušanje muzike koja vas opušta za vreme obroka povoljno će uticati na vas. Spore i opuštajuće note uticaće na to da jedete sporije, a samim tim pre ćete osetiti sitost, pa nećete uneti nepotrebne kalorije.

SREDITE FRIŽIDER: Redosled hrane u vašem frižideru je izuzetno važan. Zdrava hrana bi trebalo da bude postavljena u prvim redovima kako biste baš to ugledali kada otvorite frižider. Na taj način ćete gotovo zaboraviti da imate tešku i masnu hranu u frižideru.

NE JEDITE NA POSLU: Koliko god da ste gladni, nemojte da posežete za hranom na poslu. Stres kojim ste izloženi dok radite navešće vas da jedete više nego što vam je potrebno. Trudite se da uvek nađete vremena da jedete u miru.