Vladimir  Stojković
Aleksandar Dimitrijević
Vladimir  Stojković

Aleksandar Dimitrijević

Vladimir Stojković, Foto: Aleksandar Dimitrijević

Vladimir Stojković, golman naše najbolje selekcije, u razgovoru za „Alo!” naglašava da bi pobeda protiv Gruzina predstavljala veliki iskorak ka plasmanu na Svetsko prvenstvo.

- Uz sav respekt prema reprezentaciji Gruzije, koja je imala neke odlične mečeve protiv favorita u kvalifikacijama, pobeda je jedino što nas zanima. Trijumf i ništa drugo! Ukoliko ih ne savladamo, bio bi to veliki neuspeh ove selekcije, zato je naša obaveza da maksimalno koncentrisano istrčimo na teren u Tbilisiju i da osvojimo tri poena. Tako bismo bili za korak bliži Svetskom prvenstvu u Rusiji, ali bismo i dobili na samopouzdanju pred naredne okršaje u grupi D. Ovaj meč bi mogao da bude i prekretnica, imamo priliku da se odvojimo od rivala na tabeli, jer Irska i Vels igraju meč u ovom kolu. Nadam se da će se sve kockice složiti i da ćemo otići na Mondijal - rekao je Stojković za „Alo!”.

Jedinica Srbije nalazi se u nemilosti trenera Marka Verburtona u Notingem Forestu, pa nam je Vladimir otkrio zbog čega je posle dobrih partija prebačen na klupu ekipe koja se bori za opstanak u Čempionšipu.

- U Notingem Forestu je situacija malo čudna. Mene su u engleski klub doveli predsednik Evangelos Marinakis, koji je želeo da kupi klub, i francuski trener Filip Montanir. Kada Marinakis nije uspeo da kupi Forest, trener Filip i ja smo ostali na preživljavanju. Potom je on smenjen u martu, a na njegovo mesto postavljen je engleski stručnjak Mark Verburton, koji je bukvalno sklonio u stranu sedam startera. Mene su neko vreme na golu „čuvale” dobre odbrane, a u ovakvoj situaciji videćemo dokle će ići. To je sve fudbal, a nadam se da će se trenutna situacija brzo završiti. Nalazim se u odličnoj formi, prespreman sam i jedva čekam da stanem na gol protiv Gruzije - ističe naš reprezentativni golman.

Kad god Stojković nije standardan na golu u klubu za koji brani, njegovo ime često se dovodi u vezu sa Partizanom, čiji dres je nosio sa velikim uspehom, osvojivši tri titule, Kup i igrajući Ligu šampiona.

- Od prelaska u Partizan nema ništa. Kad god me presele u nekom klubu na klupu, svi me momentalno povezuju sa crno-belima. Pratim Partizan koliko mi obaveze dozvoljavaju i voleo bih da se okite titulom i Kupom. Ne mislim da Crvena zvezda ima nedostižnu prednost, jer će se uskoro tih šest poena razlike prepoloviti na tri, a onda prvenstvena trka tek počinje - zaključuje Stojković.

Komentari (2)

stevan

22.03.2017 10:03

ako ovaj brani izgubićemo sigurno ,..

hummer

22.03.2017 14:23

Poslednjih mesec dana nisi ni u protokolu jer si svojom "prespremnoscu" i "dobrim" odbranama" doveo do tog da Nottingham Forest padne u donji deo tabele i strepi za opstanak. Dzaka ti je zavukao gol sa 30 metara u FA kupu. Samo u nasoj reprezentaciji prvi golman moze biti neko takav umesto Rajkovica koji je u svom klubu standardan a brani i u LS i EL.