moda žena stil šoping
Profimedia
moda žena stil šoping

Profimedia

detalji, Foto: Profimedia

Oblik, mere, štep i drugi ukrasni detalji mogu biti pokazatelj da li je torbica originalna ili lažnjak, piše onljan modni časopis "Who What Wear."

Kako bi damama ukazali razliku, novinarski tim je razgovarao sa Džakelin Kortel, menadžerkom za kontrolu kvalteta brenda Vestiaire Collective. Evo koje razlike je ona izdvojila:

1. Logo

Tipografija logoa je veoma bitna stavka za svaki veliki brend. Dakle, luksuzna modna kuća nikada neće dozvoliti sebi da ugravira logo koji je nepostojan, osetljiv na ogrebotine. Osim kvaliteta izrade, dizajn je takođe bitan. Nejasan znak ili slova koja se preklapaju su siguran pokazatelj da je torba lažnjak.

2. Mere

Iako dizajnerske kuće često obnavljaju svoje najpopularnije modele torbica, koje osveže nekim detaljima koji su u trendu, mere uglavnom ostaju iste. Stoga, obratite pažnju na mere, koje možete uporediti na njihovom onlajn šopu. Ako se razlikuju više od jednog centimetra, ili proporcije torbe su izmenjene, biće vam jasno da to nije original, piše Super žena. 

3. Dodaci

Obratite pažnju na dodatke, kao što su vreća protiv prašine, kutija, kaiš, ali i uputstvo za održavanje, koje vam dolaze zajedno sa tobom.