Josip Broz Tito
Shutterstock
Josip Broz Tito

profimedia

Josip Broz Tito, Foto: profimedia

Odbornici Gradske skupštine Zagreba doneli su noćas nakon višesasatne rasprave završene iza ponoći odluku o preimenovanju Trga maršala Tita u Trg Republike Hrvatske.

"Večernji list" piše da je time Trg Maršala Tita, za koji navodi da je jedan od najlepših zagrebačkih trgova, otišao zauvek u istoriju.

Portal index.hr navodi da je 29 odbornika glasalo "za", 20 je bilo protiv, a jedan je bio uzdržan.

Komentari (6)

branko

01.09.2017 08:18

majku ti boziju. Kako cemo sad bez sumskog marsala. To nije pravedno za radnicku klasu..

deda

01.09.2017 09:09

Vi hrvati mrzite i vaše a šta je sve uradio za lepu vašu ubiće vas tolika mržnja

crocar

01.09.2017 17:58

@deda - ***Deda-Kada biste malo pročitali srpsku istoriju shvatili bi koliko je bila velika mržnja između Srba i njihove rodbine,koliko je bilo mržnje, bratoubilačkih sukoba u borbi za vlast,prevlast i kraljevsku krunu.Srpski kumovi su posebna,novija priča.I vi sad nekome držite vakelu o mržnji ?! Možda i tebi neko najbliži radi o glavi,to vam je u tradiciji.

Drita

01.09.2017 11:39

Definitivno treba dobar psihijatar za Hrvate i preporuka izbegavati Hrvatsku!

Minuteman

01.09.2017 17:41

@Drita - @Drita---*** Koliko trgova i ulica ima u Beogradu sa imenom Josipa Broza Tita ,a on je bio i maršal i predsednik i Srbima i Srbiji,isto kao i svima ostalima u SFRJ ? Stolovao je u Beogradu a ne u Zagrebu, a u srpskoj prestonici nema ulicu pod svojim imenom! Zato,bolje gledajte svoje dvorište a ne šta rade susedi u SVOM ! Slobodno izbegavajte Hrvatsku,niste neophodni,ali svoju paranoju ne možete izbeći.Ne prizivajte psihijatre drugima,možda se baš vama pojave na vratima !

DRITA

01.09.2017 18:58

DRAGI DRUGOVI SRBIJA I BEOGRAD IMAJU KUCU CVECA! VI STE KOLIKO SAM SAZNALA POLITIČKU ŠKOLU JOSIP BROZ TITO U KUMROVCU A SAGRADJENU SREDSTVIMA SVIH REPUBLIKA PRETVORILI U POLICIJSKU STANICU ZA OBUKU! BEOGRAD JE GRAD U KOJI SVAKE GODINE STOTINE LJUDI DOLAZI IZ SVIH REPUBLIKA DA ODAJU POČAST DRUGU TITU. BEOGRAD JE OSTAO BEOGRAD!