Bugari ih se plaše: Navijači  Crvene zvezde
Aleksandar Dimitrijević
Bugari ih se plaše: Navijači  Crvene zvezde

Aleksandar Dimitrijević

Bugari ih se plaše: Navijači Crvene zvezde, Foto: Aleksandar Dimitrijević

Bugari su su kako na terenu tako i van njega spremni za brojne nedaće koje ih mogu zadesiti, a u prvi plan stavljaju dolazak “delija”. “Ludogorec je spreman za Balkanski rat”, naslov je koji se nalazi na prvoj strani dnevnog lista “7 dana Sport”. Zanimljivo je i da su “delije” posle meča sa Napretkom ispratile igrače u Bugarsku transparentom “Gvozdeni puk” i pesmom “Pukni zoro”.

Zvezdini navijači su, baš kao i bugarski mediji, današnji duel povezali sa srpsko-bugarskim sukobom iz 1912. i 1913, tačnije sa dva balkanska rata iz tog perioda. Mere obezbeđenja na meču, ali i pre njega, na najvišem su nivou. Policija dežura na svakoj raskrsnici od granice do stadiona i spremni su dočekali današnji dolazak “delija”. Njima pripada 400 ulaznica za rasprodat stadion kapaciteta 8.808 mesta, što je po propisima UEFA, ali bugarski mediji već tvrde da su navijači šampiona Srbije stigli do načina da obezbede još karata.

Ipak, četi Miodraga Božovića ne preostaje ništa osim da misli samo na sportski deo priče. Svesni su da je pravo vreme da pokažu šta znaju.

- Verujemo da možemo da napravimo dobar rezultat u Razgradu i u revanšu obezbedimo prolaz. Nismo odigrali puno utakmica, moramo da se uigramo, ali prednost je što ćemo revanš igrati pred našim navijačima. Siguran sam da će nam trener Miodrag Božović ukazati koje su naše šanse, a bitno je da ne primimo gol u Razgradu - realan je Argentinac Luis Ibanjez.

Oko 15 miliona vrednija bugarska ekipa je favorit u ovom meču, ali tim sa velikim brojem stranaca, koji su uveliko na okupu, za razliku od Zvezdinih, ima mane koje treba iskoristiti. Na prvom mestu, “škripi” im odbrana.

Nije samo odbrana  problem: Luis Ibanjez

Aleksandar Dimitrijević

Nije samo odbrana problem: Luis Ibanjez, Foto: Aleksandar Dimitrijević

- Svi pričaju problem je odbrana, ali fudbal se igra 11 protiv 11. Ako protivnički fudbaleri protiv nas stalno dolaze u situaciju “jedan na jedan”, onda nije samo odbrana problem. Možda mi iz odbrane ne funkcionišemo kako bi trebalo, ali se ne branimo samo mi, kao što ne napadaju samo ofanzivci. Ludogorec ima dobre igrače, posebno trojicu u napadu, a tu je još vezista i reprezentativac Bugarske poreklom iz Brazila Marselinjo, koji je vrhunski igrač - otkrio je Ibanjez.

Ukoliko Zvezda izađe kao gubitnik iz dvomeča sa Bugarima, kao utešna nagrada ostaje borba za Ligu Evrope. Revanš je zakazan za nedelju dana na “Marakani”, od 20.30.

Katai: Pod pritiskom smo!

- Znamo da Bugari imaju kvalitetan tim, u koji je uloženo mnogo novca. Veliki je pritisak na nama. Valeta je pokazala da nije kako su je predstavili, a Ludogorec je ozbiljnija ekipa, koja je na svim pozicijama jaka. Potrebno nam je više koncentracije jer rano primamo golove, dok, sa druge strane, nemamo problem sa postizanjem pogodaka - istakao je Aleksandar Katai, od kojeg se možda najviše očekuje da zatrese mrežu.

Komentari (2)

NN

26.07.2016 08:21

Albanci nisu ucestvovali u Balkanskom ratu tako da ovo ne moze biti treci Balkanski rat.

Svilen konac,srbijanski kroj...

26.07.2016 12:15

Ime i grada i tima a i najava utakmice kao iz GOSPODARA PRSTENOVA! Pa napred nasa armijo!Casno,muski i junacki protiv podmuklih Bugara!