Preševo centar Preševa
Profimedia
Preševo centar Preševa

Profimedia

Albanci iz Preševa nezadovoljni u Srbiji, Foto: Profimedia

On je za "Politiku" rekao i da Albanci ne treba samo da kritikuju, jer su nezadovoljni što država Srbija ne ispunjava svoje obaveze prema albanskoj manjini, već treba "proaktivno" da traže ono što im pripada.

"Trebalo bi sami da kucamo na vrata vlade, ma koja da je", smatra Arifi.

Afiri kao pripadnik mlađe generacije albanskih političara kaže da su besmislice tvrdnje da njegovi sunarodnici sa juga Srbije sanjaju "veliku Albaniju" ili pripajanje Kosovu.

"Naši građani žele da im se priznaju diplome. Hoće da se zaposle, da imaju gde da prošetaju svoje dete u parku, da ga odvedu na fudbalsku utakmicu ili pozorište, hoćemo da budemo rame uz rame sa drugim narodima u Evropskoj uniji", rekao je Afiri za "Politiku".

Otkako se Arfiri razišao 10. marta sa strankom Pokreta za demokratsko delovanje Rize Halimija i podneo ostavku na mesto predsednika opštine, traje politička kriza u ovoj opštini na jugu Srbije, piše "Politika".

Budući da tokom leta Skupština opština Preševo nije održala nijednu sednicu i pored četiri zakazivanja, vlada je 14. septembra donela rešenje o formiranju Privremenog organa na čelu sa Arfirijem.