Venčanje burma neženja
Profimedia
Venčanje burma neženja

Profimedia

Ilustracija: Profimedia

Iza oglasa se krije Vjekoslav Golub iz Koprivnice, u Hrvatskoj, gospodin koji je pre nekoliko dana napunio 90 godina.

"A čujte, šta da vam kažem... Živim u domu, sam sam, nemam nikog da me sahrani, a već sam jako star. Grobnicu na koprivničkom groblju imam, sve uredno plaćam i želim da se oženim da me supruga pokopa, a ja ću njoj ostaviti moju penziju. Oženiću onu koja nema penziju, ta ko da ima nešto od braka samnom", priča Golub.

Njegova supruga ne mora da živi sa njim, samo mu je važno da ga neko sahrani u njegovu grobnicu.

Svoj radni vek proveo je u policiji u Osjeku,

"Iz odseka sam došao u Kloštar Podravski, a nakon toga u Koprivnicu, i tu sam se skrasio. Dane provodim čitajući knjige, volim da čitam Podravski list i ne propuštam ni jedan broj. Slušam radio i tako se zabavljam. Teško hodam jer me muče bolovi u kičmi, a i godine su te koje me ograničavaju u mnogo toga", priča Vjekoslav.

Deseta decenija života ne smeta Vjekoslavu da pronađe novu suprugu.

Kako kaže triput se ženio, i to za Zagorku, Slavonku i Podravku, a našalio se da bi mu sada treba jedna Dalmatinka.

"Nisam još smislio šta ću da radim ako mi se javi više žena. Onda ću morati nekako da izaberem koju ću oženiti, ali otom potom. Ideju sam dobio čitajući oglase, pa sam video da mnogo ljudi traži partnere. Zašto ne bih pomogao nekome ako već mogu? Uz penziju, imam i neke druge stvarčice koje bih ostavio ženi i mislim da bi to koristilo i meni i njoj", naglašava on.

Nada se da će se neko ipak javiti na oglas jer, stvarno, samo želi nekome da pomogne, kada već može.

Komentari (7)

888

13.09.2017 18:26

I kakav je naslov tu da ti srce slomi..? Kad svaki drugi u Srbiji ne radi.ili mu je penzija minimalna ili je nije ni dočekao.. Nije los gest tog starijeg Gos. Kad lhudi i sa platama u penzijama preživljavaju

Drita

13.09.2017 18:44

@888 - Glupost dede! Valjda postoje neke zakonske odredbe koliko treba da traje brak i dalje da li ce dotični toliko živeti!? Dalje, penzija nije njegovo vlasništvo pa on poklanja?

cema

13.09.2017 19:44

@888 - @Drita...Zar uvek moras da budeš glup?

Djole

13.09.2017 19:43

Kod nas se penzija nasledjuje, ako osoba koja hoce da nasledi penziju ima najmanje 42 godine. Mora biti u braku 2 godine sa osobom od koje nasledjuje penziju.

Ana

13.09.2017 20:46

@Djole - Koliko ja znam pet godina a ako je osoba invalidski penzioner i ima sezdeset pet godina onda su dovoljne dve da su u braku.

Sara

13.09.2017 22:22

Imamo lep primer Suzane Mancic. Žena hoce da se uda za svog Grka, ne da bi nasledila njegovu imovinu, nego njegovu veliku penziju, što ona pošteno kaže bez uvijanja.

milos

14.09.2017 00:55

@Sara - Ne znam da li je prostitucija u Grckoj zabranjena...