dom veternik
Z. Čonkaš
Zoran Arbutina, direktor Doma u Vetrniku

Alo.rs

Zoran Arbutina, direktor Doma u Vetrniku

Moramo stvari jasmo da nazovemo pravim imenom.

Mi iz ,,Sigurne pozicije’’ smo jasno ukazali, još u avgustu 2013. na mnoge probleme u domu za decu ometnenu u razvoju ,,Veternik’’.

Podesećanja radi imali smo aferu, sa zakopanim lekovima u dvorištu, ove institucije, koje su otkopavali, štićenici. I tada smo ukazali,još na loše stanje i da može doći do još gorih stvari i poput požara, a što smo imali da vidimo, juće u tragičnoj nesreći kada je izgoreo štićenik.

Imali smo davljenje dečaka na Dunavu.

Deca,su bila zastrašivana i vršen je pritisak na njih da ćute o ovom događaju. Hrana u domu ,Veternik’ je srednje žalosna. Obroci u domu su takvi da kad je nešto lepo manje su porcije. Jagode i grožđe su misaona imenica, za većinu dece, koja dobijaju pretežno keks I jabuke.

Kada izanlizirate većinu izjava od direktora ove institucije, shvatite da se radi o nekompetentnoj osobi, koja se nalazi na čelu institicije koja ima više od 500 korisnika. Razloge zašto nije smenjen, posle brojnih afera treba zatražiti i u o tome što svako, hoće da ode u profitabilno Pokrajinsko preduzeće kakve su ,,Voda Vojvodine ‘’, a retko ko želi da se nađe na čelu institucije ,,Veternik’’sa preko 500 dece i sa ogromnim brojem problema zaključio je Nestorović.

 

Vulin: Uskoro izveštaj o Veterniku

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da će vrlo brzo javnost biti obaveštena o zaključcima nadležnih inspekcija povodom tragedije koja se dogodila u Veterniku. "Ako se utvrdi bilo kakva nepravilnost, neće biti zaštićenih. Ovakva tragedija može da se desi, ali ne može da se ne predupredi i ne može da ne bude kažnjen neko ko je odgovoran", rekao je Vulin novinarima u Vlasotincu. Vulin je kazao da je i republičkoj i pokrajinskoj inspekciji naloženo da urade sve što je potrebno kako bi se utvrdilo šta se dogodilo, dodajući da svaki korisnik mora biti zaštićen. "Ne mogu da komentarišem istragu do kraja, iako sam dobio odgovarajući izveštaj. Očekujem da ćemo u narednih nekoliko dana izaći sa zvaničnim saopštenjem i pokrenuti sve odgovarajuće postupke koji su u našem sistemu, a naravno ako ima elemenata krivične odgovornosti, to će uraditi MUP i tužilaštvo", istakao je Vulin. On je napomenuo da Dom u Veterniku nema licencu, te da nije još uvek ispunio uslove pod kojima je ministarstvo daje što, kako je istakao, najbolje govori o tome koliko je proces licenciranja važan i zašto su strogi kriterijumi.

 



Tagovi

Komentari (1)

momazver

26.05.2016 16:17

SVE reče Dejan,ali JBG i ovo je /tužna/ slika Srbije.Na državne pare SVI alavi, a na poslove malavi.