Donald Tramp u Nju Hempširu
Profimedia
Donald Tramp u Nju Hempširu

Profimedia

Tramp ocenio da je žrtva najvećeg lova na veštice u američkoj istoriji, Foto: Profimedia

Dan posle imenovanje specijalnog savetnika za nadzor istrage navodne povezanosti Rusije i Trampove predsedničke kampanje, predsednik je na Tviteru napisao da je "to najveći lov na veštice prema jednom političaru u američkoj istoriji".

Ministarstvo pravde SAD imenovalo je u sredu bivšeg direktora Federalnog istražnog biroa (FBI) Roberta Milera za specijalnog savetnika radi nadzora istrage navodne povezanosti Rusije i Trampove predsedničke kampanje.

Tramp je u svojim već uobičajenim jutarnjim porukama na Tviteru optužio i predizborni tim Hilari Klinton i bivšeg predsednika Baraka Obamu za "nezakonite radnje", navodeći da protiv njih nikad nije imenovan specijalni tužilac.

"Nijedan političar u istoriji nije ovako nepravedno tretiran", ocenio je Tramp o sebi.

Sve su glasniji pozivi Demokrata da se neko izvan Ministarstva pravde uključi u istragu povezanosti Rusije i novog američkog predsednika.

Miler je bio direktora FBI od 2001. godine, a penzionisao se 2013, te ga je na tom mestu nasledio Džejms Komi koga je Tramp smenio prošle nedelje, verovatno jer je vodio istragu njegovih vezama s Rusijom.

Komentari (1)

Svedok

18.05.2017 22:49

Lov na wampira koji se odmetnuo od porodice i zapoceo solo igru!!I uz to koketira sa suparnickim taborom!!Pa eto,nekada i lovac postane lovina,kada pomisli da mu ne treba podrska!!Sto njima gore-covecanstvu bolje!