Donald Tramp
AP
Donald Tramp

AP

Donald Tramp, Foto: AP

Moram, pre svega, da vam kažem da je bombardovanje Srba, koji su bili naši saveznici u oba svetska rata, bila velika greška. Srbi su veoma dobri ljudi. Nažalost, Klintonova administracija nanela im je dosta zla, ali i čitavom Balkanu, od kojeg su napravili haos. I ranije sam se izvinjavao Srbima zbog američke, a posebno Klintonove politike prema njima. Ojačaću našu vezu sa vladom u Beogradu. Kada preuzmem upravljanje zemljom, čitav kurs američke spoljne politike biće bolji nego što je sada", rekao je Tramp.

Dokaz da je Tramp ruski čovek

Britanski stručnjak za jugoistočnu Evropu Erik Gordi izjavio je da je izvinjenje Donalda Trampa zbog bombardovanja Srbije još jedan znak da se predsednički kandidat svrstava uz Rusiju.

"Ovo liči na taktiku ruskih vlasti kojom se privlači srpska podrška. Najočiglednija interpretacija ove izjave jeste da je ona još jedan znak njegovog svrstavanja uz Rusiju. Iskreno, ovakve izjave obično predstavljaju simbolične pokušaje ruskih političara da dodatno podignu nivo ozlojedjenosti prema SAD", rekao je Gordi.

 

Tramp se u intervjuu za "Nedeljnik" osvrnuo i na svoju predsedničku kampanju, istakavši da nema u planu da uspori tempo.

"Moja kampanja je bolja od bilo kog republikanskog kandidata. Dobio sam više glasova za republikansku nominaciju od svih u istoriji. I Demokratska i Republikanska partija moraju da shvate da nije lako pokrenuti se, ali je još gore zaustaviti se. A ja ne planiram da usporim", zaključuje Tramp.

Komentari (8)

slavko

13.10.2016 10:23

Srbi u americi glasajte za ovog čoveka !!!

Eto

13.10.2016 10:24

Baš ko i onaj Milanović zna da je već izgubio i vuče očajničke poteze...

Pali brate!!!

13.10.2016 11:00

Kasno je "prijatelju"! Srbija je u izumiranju zbog vase obesne igre,i u ime sve bolesne dece,ljudi,razorene zemlje,raseljenog stanovnistva,prvog mesta u Evropi po potrosnji lekova za smirenje,alkohola,...IZVINJENJE SE NE PRIHVATA!!

mikyca

13.10.2016 17:10

@Pali brate!!! - valjala sam se od smeha,covjek gubi..a amerike pola sa nasih krajeva ..pa misli da ce tako da ih pridobije ...njih i njihove glasove...brate... to ti kod nas ne pali jer dimi se tebi sto je narod nevin izginuo ...vec ti je cilj da napadas Klintonove i da pridobijes glasove ...joj smejem se i dalje

Dak

13.10.2016 11:02

Putinova marioneta bez mozga treba ga strpat u zatvor za veleizdaju i udruživanje sa neprijateljem....

Jok

13.10.2016 11:32

Nije se Tramp izvinio srbima nego je samo napao Kintonove koji su ga već pobedili.

rastko

13.10.2016 11:39

Da, samo ovi na vlasti ovde su za Klintonovu. Izvini Trampe, sto nas vise volis od nas samih:-(

ALO

13.10.2016 12:01

Nije se on izvineo srbima nego je opet samo napao Klintonove koji su ga već pobedili i.